Необходими продукти:
4 банана
1/3 чаша кафява захар
2 ½ чаша прясно мляко
1/3 чаша неподсладено како на прах
1/4 чаша фъстъчено масло
1 с.л. кленов сироп
2 ч.л. лимонов сок
2/3 ч.л. ванилов екстракт
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Увийте 4 необелени банана във фолио. Запечете ги, докато омекнат, около 30 минути. Оставете ги леко да се охладят. След това ги обелете и ги намачкайте с вилица.
Добавете към тях 1/3 чаша кафява захар. Смесете банановата смес с 2 ½ чаша прясно мляко, 1/3 чаша неподсладено како на прах, 1/4 чаша фъстъчено масло, 1 с.л. кленов сироп, 2 ч.л. лимонов сок, 2/3 ч.л. ванилов екстракт и сол на върха на чаена лъжичка.
Добавете още течност, ако сместа изглежда прекалено гъста. Разделете между сладоледените си формички, замразете за поне 4 часа. Извадете близалките от формичките й ги потопете в разтопен шоколад. Поръсете със смлян шам фъстък или други ядки по избор.