Шоколадови близалки с банан и ядки

Необходими продукти:

4 банана

1/3 чаша кафява захар

2 ½ чаша прясно мляко

1/3 чаша неподсладено како на прах

1/4 чаша фъстъчено масло

1 с.л. кленов сироп

2 ч.л. лимонов сок

2/3 ч.л. ванилов екстракт

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Увийте 4 необелени банана във фолио. Запечете ги, докато омекнат, около 30 минути. Оставете ги леко да се охладят. След това ги обелете и ги намачкайте с вилица.

Добавете към тях 1/3 чаша кафява захар. Смесете банановата смес с 2 ½ чаша прясно мляко, 1/3 чаша неподсладено како на прах, 1/4 чаша фъстъчено масло, 1 с.л. кленов сироп, 2 ч.л. лимонов сок, 2/3 ч.л. ванилов екстракт и сол на върха на чаена лъжичка.

Добавете още течност, ако сместа изглежда прекалено гъста. Разделете между сладоледените си формички, замразете за поне 4 часа. Извадете близалките от формичките й ги потопете в разтопен шоколад. Поръсете със смлян шам фъстък или други ядки по избор.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply