Супа от карфиол с чоризо и чеснови крутони

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин

1 лук, ситно нарязан

1 карфиол, разчупен на розички

2 скилидки чесън, ситно нарязани

500 мл. пилешки или зеленчуков бульон

Чоризо

1 голяма филийка хляб

2 с.л. сметана

Магдазон, ситно нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура. Добавете лука с шипка сол. Гответе, докато лукът омекне, добавете карфиола и половината чесън. Разбъркайте много добре, прибавете бульона. Гответе за около 12 минути, докато карфиолът омекне.

Междувременно, обелете чоризото, нарежете го на малки парченца. Препечете хляба, след това го нарежете на малки парченца. Загрейте останалата мазнина, добавете чоризото и пържете, докато стане хрупкаво. Добавете хляба и останалия чесън и гответе за минута-две. Оставете настрана.

Пасирайте зеленчуците, заедно със сметаната и подправки на вкус. Претоплете при необходимост. Сервирайте с поръска от магданоз, чоризото и крутоните.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply