Жените носят грим, за да се чувстват привлекателни, но това не е единствената причина

Не много отдавна директор в японско училище забрани на учителките да носят червило или какъвто и да е друг грим. Според директорът, носенето на червило е лош пример за учениците и щом използването му се забрани, учениците ще бъдат по-дисциплинирани. Озадачаващо, нали?

Защо жените носят грим? Дали е само за да се чувстват привлекателни или има и нещо друго? 

Причините, поради които жените използват грим, са толкова разнообразни, колкото културата, тяхната възраст, както и географското им местоположение. 

Малко история. Гримът е използван през векове и религии, за да обозначава ритуали, да подчертава естествената красота и да насърчава доброто здраве. Гримът също се използва и като защита от вредните UV лъчи и замърсяванията в града. В такъв случай, можем да достигнем до извода, че ролята на грима надхвърля мотото просто да впечатлява мъжете и носи в своите корени много по-дълбок смисъл. Нека разгледаме само няколко от поводите.

Носи увереност и зрялост

За много млади жени запознаването със света на грима и козметиката е нещо като край на голямата почивка по време на детството. Това е един от нашите маркери за преход към по-зрялата възраст. Дори когато децата тайно се прокрадват до шкафчето с гримове на мама, всичко което наистина искат да направят, е да изглеждат пораснали. Гримът увеличава нивата на доверие към някои жени и доста от тях всъщност ще признаят, че не могат да излязат от вкъщи без да са подчертали умело красотата си.

Експериментиране с различни визии

Някога посещавала ли си магазин за козметика, в който продават всичко, включително и от онези временни татуси? Усещаш че си сред толкова интересни находки и просто искаш да видиш как ще изглеждаш в различните визии. Гримът може да бъде много трансформиращ. Когато искаш да преминеш от срамежлива 20-годишна девойка към 20-годишна офис дама, гримът е един от начините да го направиш. 

За да прикрием едно-две несъвършенства по лицето

Понякога несъвършенствата просто се появяват, колкото и да не ни се иска. И понякога не сме в настроение за тях. Искаш лицето ти да е гладко и с равномерен тен, особено ако си от хората, които са перфекционисти относно кожата си? Един хубав ежедневен грим, с добра основа, ще замаскира несъвършенствата и ще ти даде свеж и отпочинал вид. За разкош, телесен или прекрасен прасовен нюанс червило, ще те превърне в принцесата на деня. Защо не опиташ течно матово червило от козметиката на Николета Лозанова.

Превключване между настроенията

Нещо толкова просто като червилото може да промени настроението ти. Чувството за позитивизъм разбира се започва отвътре и след това се показва навън и завлядява света. Когато си в добро настроение, винаги ти се иска да облечеш красива рокля, да си направиш прекрасна прическа и да експериментираш със своя грим. Лятото залагаме на прасковени, топли нюанси, а зимата на студени или телесни.

Да изглеждаме привлекателно

Дойде и редът на тази причина. Жените използваме грима, за да изглеждаме добре и щастливи. Както обаче се казва – не можеш да подчертаеш това, което го няма. Това означава, че ако една дама изглежда страхотно в своя грим, значи е красива жена. Нека не забравяме, обаче че красотата е понятие и всеки я носи в себе си.

Ето едно изключение: ако една дама се е гримирала отлично, носи прекрасната си черна къса рокля със златни ивици, гарнирана със стилна малка чантичка и това е съпругата ти, с която имате уговорка за вечеря. Тогава шансовете тя да е направила усилие да изглежда добре само за теб, граничат с 100%. Както и със 100%, че го е направила и за самата себе си.

Може би се сещаш и за други причини, поради които жените се гримират? Добави ги в този списък. И не забравяй, че подобно на други неща в живота, гримът е избор и дали човек избира да се гримира или не, е изцяло лична преценка.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply