симптоми за бременност

Ето какви са първите симптоми на бременност – всяка жена трябва да ги знае!

Бременността би могла да е желана или нежелана. Но и в двата случая е добре да се познават първите признаци

В живота на жената, рано или късно идва момент, след като всичко онова, което е било познато преди, се случва по различен начин. В първите дни след зачеването, всичко се случва прекомерно бързо, за да може да се сложи точна диагноза … Тогава идват на помощ основни признаци, които биха могли да информират за последвала бременност!

Кои са ранните признаци на бременността?

1. В първите дни след закрепването на ембриона в матката (имплантирането на ембриона е моментът на бременността), жената може да усети набъбване и болезненост в гърдите.

Това показва свръхчувствителността на млечните жлези. Често, даже и леко докосване може да предизвика дискомфорт.

2. Дискомфорт и тежест в таза, също започва да безпокои жените след имплантиране на ембриона. Това усещане е доста индивидуално и може да се случи на всяка жена по различен начин.

3. Още в първите дни след зачеването, много любими неща могат да се превърнат в непоносими Жените са в състояние лесно да променят своите предпочитания в храната: нещо, което са обичали преди бременността, сега може да изглежда безвкусно. И обратното също е вярно!

4. В периода на овулация жените имат изобилно вискозно, прозрачно или млечно бяло течение. Това улеснява предвижването на сперматозоидите и им предоставя сигурна жилищна среда, в продължение на 3-5 дни. След овулация естеството на течението се променя. То става по-гъсто, и остава такова до първите дни на менструацията.

7-10 дни след зачеването някои жени биха могли да имат жълтеникаво, червено или кафеникаво течение. Това показва прикрепването на ембриона към стената на матката. Процесът имплантиране трае около 40 часа, след което започва ембрионалното развитие, което продължава до 8-мата седмица на бременността.

5. По време на имплантацията на ембриона тялото на жената е в шок от текущите събития. Поради това увеличаването на телесната температура до 37 градуса е нормално явление.

6. Често, в първите дни след трансфера на ембриона жената чувства умора и отпадналост. Причина за заболяването става повишената температура и намаления имунитет. Факт е, че през този период женското тяло реагира на ембриона като чужд обект и се опитва да се бори с него.

7. Един прост и естествен тест за бременност. Ще ви е необходимо парче бяла хартия, малко йод и прясна урина. Листа се навлажнява с урината и се капват няколко капки йод. Ако йода не промени своя цвят – значи няма бременност. При бременност йода реагира, като става лилав или виолетов на цвят.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply