Участвате в пътен инцидент – какво да предприемете

 

На всеки човек може да се случи да участва в пътен инцидент и всеки се надява да се размине възможно най-леко и безобидно. И ако материалните щети са поправими и се преживяват, то когато говорим за човешкото здраве и живот, няма цена. Затова е добре да има към кого да се обърнем и да потърсим компетентна помощ и съвети. От Pomagame.com са готови да съдействат за всякакви въпроси, включително и за консултация по Закон за кръвнина и различни обезщетения.

Много е важно човек да знае какво да прави, ако стане неволен свидетел в подобна животозастрашаваща ситуация и как да реагира. На първо място, ако е способен трябва да се обади на спешния телефон 112 и да даде възможно най-пълна информация за инцидента – какво е станало, къде, колко са участниците в него и по възможност – какво е състоянието на пострадалите. Така от отсрещната страна ще знаят колко спешен е случаят и колко линейки да изпратят.

Ако някой е в безсъзнание и диша

Ако човек е в безсъзнание, но диша и няма други наранявания, които биха спрели преместването му, поставете го в безопасна позиция,  докато пристигне помощ.

Дръжте го под наблюдение, за да сте сигурни, че продължава да дишат нормално и нищо не засяга дихателните пътища.

Ако човек не диша нормално след инцидента, започнете обдишване, следвайки инструкциите от курсовете по първа помощ.

Сред най- честите травми, които се срещат са: кървене, изгаряния, задавяне, фрактури, шок.

При някои от тях често човек не знае как да реагира, но на първо място е важно да се опита да запази самообладание и да положи усилия за запазване живота на този срещу него.

Може да се направи и оценка на нараняването и да се вземе решение, как е най-добре пострадалият да се отведе в болница – с линейка или кола. Например, ако нараняването не е толкова опасно,  може да се транспортира до болница с кола. Ако обаче жертвата изпитва силни болки и има сериозни наранявания, е по- добре да се изчака линейка.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply