3 дестинации за уикенд с приятелки

 

Времето навън се стопли, което означава едно – това е идеалният момент за пътувания. А предвид ситуацията и ограниченията за пътувания в чужбина, защо това да не се превърне в повод да преоткрием красотите на България.

Ако уикендите вече са станали скучни, съберете няколко приятелки и се отправeте на пътешествие из страната. Тук има толкова красиви места, забележителности и възможности за почивка. Всичко, което трябва да направите е да набележите няколко и да предприемете съботно – неделно бягство от сивотата на ежедневието.

Ето няколко предложения, от които може да се заимства:

За любителите на релакса и почивката – СПА хотел

Какво по-хубаво нещо от това цял уикенд с масажи, спа процедури, ритуали за красота, басейни, джакузи и минерални извори. Прекрасни СПА хотели могат да се намерят на много места в България – Девин, Сандански, Велинград, морските курорти. Въпрос на лични предпочитания е къде да отидете.

За активните – планина

Любителите на активната почивка със сигурност ще харесат идеята да изкарат почивка, покорявайки планински върхове или откривайки нови планински пътеки. Вярно е, че времето е все още малко хладно, но това не е причина да не се насладите на събуждащата се природа. Чист въздух, зеленина, позитивна енергия – какво друго му трябва на човек, за да изживее едно зареждащо и незабравимо пътешествие.

За любителите на историята

България е страна, толкова богата на история и култура, че няма как с един уикенд да се обходят всички кътчета, които разказват за миналото. Но ако сте жадни за нови знания и впечатления, набележете няколко дестинации и отивайте на път.

За гурме любителите

Винен тур в компанията на приятелки? С хубава храна и много настроение? Звучи изкушаващо, нали? Ако това е вашият начин за почивка, шатата в Южна България са вашето място за уикенд бягство. Това е различен, но запомнящ се начин да преоткриете страната и да зарадвате душата си.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply