Откриват „Влакче на мечтите“ в Първомай

 

 

СОНИК СТАРТ и Община Първомай с кампания „Да чуем гласа на децата“

 

На 26 юни /събота/ от 10:30ч. в Градския парк на  гр. Първомай официално ще бъде открито „Влакче на мечтите“, една инициатива на СОНИК СТАРТ със съдействието на Община Първомай. Новото съоражение разполага с няколко вагончета, като всичко е изработено от естествени материали и дърво. Този проект е част от инициативата „Да чуем гласа на децата“ и има за цел да приобщи малчуганите да бъдат съпричастни към това, което се случва в техния град, а възрастните да чуят тяхното мнение за бъдещото на местната общност. Влакчето на мечтите ще е своеобразна пощенска кутия, в която децата ще могат да пускат своите предложения в писмен вид, а по този начин директно ще комуникират и с представителите на общинската администрация. Мотото на кампанията е: „Да надникнем в света на децата, да чуем техния глас, защото е важен за нас!“

По повод официалното прерязване на лентата на „Влакче на мечтите“, СОНИК СТАРТ И Община Първомай са подготвили празник със забавна програма, който ще зарадва децата и техните родители. Пред ОНЧ “Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, гр. Първомай ще бъдат разположени 6 шатри, всяка една от тях със специално послание.

В две от тях ще бъде провокиран таланта на малчуганите, където ще могат да развинтят въображението си и да рисуват тениски и камъчета. Любителите на спорта и състезанията ще могат да се включат в надпреварата Лъвски скок, и да станат истински олимпийци. Малките художници пък ще могат да рисуват на воля в една от шатрите и да се включат в създаването на истинска марка. Организаторите са помислили и затова как  да остане спомен от прекрасния празник. Всеки присъстващ ще може да си направи моментна снимка, която ще получи веднага или пък ще може да я сподели и със своите близки и приятели в социалните мрежи. Кулминацията по време на тържествата ще е написването на най-дългото писмо до кмета. СОНИК СТАРТ отправя предизвикателство към всяко едно дете, което ще има възможност да се включи в инициативата и да изпрати своето послание до градоначалника на гр.Първомай.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply