Ревю на Nokia G10 – смартфон с мощна батерия, добри характеристики и достъпна цена

Финландският стартъп HMD Global представи наскоро серия нови смартфони, с които се позиционира в средния клас устройства. Най-достъпният сред тях е Nokia G10, който освен добра цена, се отличава с издръжлива батерия (до три дни) и някои характеристики, които ще привлекат вниманието ни.

Това са и причините в редакцията на Kreativen.com да се сдобием с един такъв апарат за тестове и да се уверим в неговите възможности от първа ръка. Ето и повече подробности:

 

Батерия

Батерията на Nokia G10 безспорно е сред най-мощните, които сме виждали в смартфони от този или сходен клас. Както успяхме да се уверим лично, тя може да издържи до три дни в режим на активна работа. Тествахме я с разговори, активен видеострийминг, гледахме любимите си филми и предавания, играхме мобилни видео игри …. и останахме доволни от времето, което издържа с едно зареждане. Батерията на Nokia G10 има следните характеристики – капацитет 5050 mAh, литиево-полимерна.

Дизайн и външен вид

Nokia G10 ни впечатли и със своя изчистен и елегантен дизайн. И двата цвята, в които се предлага – Night и Dusk – са стилни и представителни. Във външния вид на смартфона прави впечатление големият и ярък екран, на който могат да се гледат богати на ефекти филми, както и да се играят по-удобно видеоигри.

Макар че изглежда лек и тънък, за което допринася пластмасовия корпус, апаратът е здрав и устойчив. Това, в добавка с издръжливата му батерия, го нарежда сред едни от най-практичните смартфони на пазара в момента. Отворихме кутията и видяхме, че Nokia G10 идва в комплект със зарядно, USB Type-C кабел и кратко ръководство.

Операционна система и актуализации

Друго голямо предимство на разглеждания смартфон са редовните месечни актуализации на софтуера и сигурността. Те се осигуряват безплатно от производителя и дават надеждна защита за всички файлове, намиращи се на устройството.

Телефонът идва с Android 11. Важно е да отбележим също, че безплатната актуализация на операционната система се прави за срок от две години след покупката, а на сигурността – за три години, което е с една година повече от стандартите в индустрията.

Камери

Камерата е една от най-ползваните от потребителите на смартфони функции. Затова и ние обърнахме специално внимание на сензорите на модела и останахме очаровани от …

Повече информация има в сайта Kreativen.com.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply