Мебели за малката спалня

Спалнята е място за релакс, за отмора след напрегнатия ден и пространството, където човек се възстановява. Факт е, че човек прекарва 1/3 от живота си в сън, затова е важно да се създаде помещение, в което да бъде себе си. За щастие днес могат да се намерят много предложения за обзавеждане за спални, но не по – малко важно е и как тя да бъде оформена, особено, ако квадратните метри са малко и е тясно.

И добрата новина е, че малкото стил и креативна организация ще направят едно  малко пространство да се усеща като палат. Защото в крайна сметка за добрия стил размерът всъщност няма значение.

 Използвайте цялото налично повърхностно пространство

Едно от най-големите предизвикателства в малка спалня е намирането на места, където да приберете всичките вещи, тъй като леглото заема по-голямата част от стаята. Бъдете изобретателни! Дори первазът на прозореца може да осигури допълнително място за съхранение на декора, осветлението и други важни неща, когато няма място шкаф.

Ярки тапети

Може да изглежда странно за малко пространство, но смелият, ярък тапет може да помогне за цялостния вид на стаята и да й придаде ефект на кутия с бижута. Не е нужно да бъде на цялата стена, за да се получи нещо забележително. Дори и малкия кът е достатъчен.

Балдахин

Балдахинът не е само за момичешки стаи. Бял прозрачен тюл стои много добре в спалня с метални орнаменти.

Вградени мебели

Възползвайте се от неудобните ниши, ъгли, кътчета и вдлъбнатини и създайте вградено място за съхранение. Така реално няма да има нужда от допълнително пространство за мебели или етажерки.

Откажете се от таблата

По-малкото е повече, особено в малка спалня. Затова, ако се махне таблата на леглото, ще се създаде усещане за повече простор. Единственото условие е стената отзад да се боядиса в по – различен нюанс.

Оформлението

Всеки елемент трябва да бъде внимателно подбран, за да работи в едно малко пространство. Например тясната маса се вписва идеално в малкото пространство и замества нощното шкафче.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply