Топ причини да купите кола втора употреба

 

 

Новите автомобили са изкушаваща опция, която трябва да имате предвид, когато подменяте старото си превозно средство или планирате да добавите новости към „играчките“ си в гаража. Въпреки това, закупуването на нов автомобил обикновено не е най-разумното финансово решение.

Независимо дали се интересувате от употребявани автомобили или нови, всяка категория притежава своите индивидуални предимства и недостатъци. Eто няколко причини, поради които трябва да помислите за оглед на кола втора употреба.

Новите автомобили се амортизират

Автомобилите се обезценяват. Независимо от предимствата – безплатна поддръжка, гаранции и други – които идват с новите автомобили, неизбежният закон за амортизация остава като един надвиснал разход и добра причина вместо това да се търсят употребявани автомобили.

В момента, в който изкарате новата си кола от гаража на продавачите, стойността ѝ спада. Някои марки автомобили поддържат стойност по-дълго от други, но въпреки това до 40% от нея се губи през първата година от покупката.

Притеснявате се по-малко за малки щети

Закупуването на употребявана кола ви позволява да се тревожите по-малко за драскотини и щети, които не са големи. Има много вълнение при шофиране на чисто нова кола, но е психически стресиращо, когато трябва да се притеснявате за малките вдлъбнатини и драскотини, които могат да се появят по всяко време.

Всеки паркинг, скоростен път или други места кара шофьорите да се безпокоят. Управляването на употребявана кола не ви кара да се тревожите, а спокойствието е много важно по време на път.

По-малко пари за застраховка

Вашата застрахователна компания разглежда стойността на колата ви, преди да определи цените, които да плащате. По-разбираемо е употребяван автомобил да има по-ниски застрахователни разходи от новия – всичко това благодарение на амортизацията, за която говорим от самото начало.

Ако нова кола се развали, вашата застрахователна компания ще има пакет от разходи и ще ви таксува по-скъпо за автомобилна застраховка поради това. А едва ли това е целта, към която се стремите.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply