Скандинавският трилър, който завладя света – „Спи спокойно“ от Андерс Руслунд

 

„Спи спокойно“ – новият роман на един от най-продаваните скандинавски трилърови автори в света Андерс Руслунд – излезе по българските книжарници!

По книжарниците вече можете да търсите „Спи спокойно“ – новия роман на шведския феномен Андерс Руслунд, автор на смразяващите трилъри „3 дни“, „3 минути“ и „3 секунди“, който книга след книга завладява все повече и повече фенове на скандинавската криминална литература.

В миналото на криминалния инспектор Еверт Гренс има повече от една сянка, която се мъчи да го придърпа в пропастта. Той все още страда по паметта на обичаната си съпруга и детето, на което така и не са успели да се зарадват. Когато съдбата го сблъсква с непозната жена на гробищата, която също скърби по изгубеното си дете, нейната история отключва нещо в сърцето му, което инспекторът не е и очаквал.

Непознатата разказва, че четиригодишната ѝ дъщеря е била отвлечена. Полицията е прекарала месеци в издирване, но не е успяла да открие и следа. Накрая случаят е признат за неразрешим, а в земята е погребан празен ковчег.

Три години след като страницата е затворена, Гренс отново отваря старите архиви.

Оказва се, че в същия ден на друго място в Стокхолм е изчезнало друго четиригодишно момиче – отново без дори една следа. Двата случая са разследвани от различни екипи, никога не са били смятани за свързани. И двата са оставени неразкрити, полицията е обявила, че се предава.

Но годините са научили Гренс да не вярва в случайности. Възможно ли е двата случая да си приличат толкова много, без да имат реална връзка помежду си? Колко улики са пренебрегнати по време на разследването? Кое е късчето, което всички са пропуснали? И има ли надежда толкова време след като следите са изстинали, истината да излезе наяве?

Гренс е изправен пред най-предизвикателния си случай досега, в който ще трябва да се бори срещу часовника, срещу нежеланието на родителите да се изправят отново в лице с най-големия си кошмар, дори срещу собствените си колеги. С помощта на бившия агент под прикритие Пийт Хофман инспекторът разравя грижливо пазените тайни на смайваща международна престъпна мрежа. Но готов ли е да разбере чии лица се крият под маските?

Защото не бива да има милост за чудовищата…

Разследващият журналист Андерс Руслунд пише първите си трилъри – „3 секунди“ и „3 минути“ – в тандем с бившия затворник Бьорг Хелстрьом, а сам написва хита „3 дни“. Романите му са преведени на над 17 езика и имат адаптация за екран. Детайлните му лични познания за криминалния подземен свят запознават читателите по цял свят с несравнимия инспектор Еверт Гренс и полицейския информатор Пийт Хофман.

„Спи спокойно“ е вторият самостоятелен издаден у нас роман на Руслунд, чиито книги са му донесли милиони фенове по света и редица отличия.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply