Екологично яйце заменя праховете за пране

 

Нова алтернатива на традиционните препарати се предлага на българския пазар. Тя е напълно безвредна както за хората, така и за околната среда. Нарича се EcoEgg и представлява своеобразно „яйце за пране“, което се поставя в пералната машина. Продуктът е иновативен, произведен и патентован е във Великобритания и освен, че е изключително здравословен, той е и много по-достъпен ценово от традиционните варианти.

 

„Днес потребителите се променят, все по-често търсят алтернативни решения и щадящи природата методи за почистване и пране, а за да отговори на изискванията им, пазарът също трябва да се промени. Затова и нашата цел е именно да отговорим на тази нужда от естествени препарати, като предоставим на българския пазар един съвсем нов продукт за пране, който няма аналог у нас или в чужбина. Той съдържа само безвредни вещества, напълно екологичен е и много по-лесен за използване от традиционните прахове“ – споделя Валентин Гаргов, който е представител на EcoEgg за България.

 

Какво представлява всъщност?

 

Това е яйцевидна кутия с малки отвори, създадена от рециклирана пластмаса. Тя се отваря и в нея се поставят минерални пелети, които изпират и естествено йонизират водата, правейки я малко по-алкална. Алкалната вода не позволява на замърсяванията да се върнат в тъканите, но също така омекотява влакната на дрехите. Минералните пелети в пералното яйце на EcoEgg са небиологични и не съдържат нефтохимикали, ензими, избелватели, фосфати, парабени, SLS / SLES, палмово масло или микропластика. Това от своя страна прави яйцето много добър вариант за хората с най-чувствителна кожа. В добавка то е силно препоръчително и за бебета и малки деца.

 

Подходящо е както за бяло, така и за цветно пране, а освен това действа идеално на ниски градуси. Ефективността на този иновативен продукт е потвърдена от независима лаборатория във Великобритания и той е определен като ефикасна природна алтернатива на химикалите в перилните препарати. Едно „яйце“ е достатъчно за до 70 изпирания, след което се презарежда, като по този начин се спестяват и значителни средства. Освен това яйцето може да се комбинира и с етерични масла за по-силен аромат.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply