Ето коя е водещата туристическа дестинация в Европа през 2021 г.

Гърция е водеща туристическа дестинация в Европа през 2021 г. Страната се нарежда на първо място в класацията на Световните туристически награди (World Travel Awards), съобщава електронното издание на в.“Катимерини“.

Световните туристически награди са създадени през 1993 г. Целта е да се отличат и наградят най-добрите в основни сфери на туристическата индустрия.

Област Атика заема първо място в класацията на крайбрежни дестинации в Европа и изпреварва Барселона, Венеция, Истанбул, Лисабон, Порто и Дубровник.

„Гърция показа на света, че е най-красивата, но и най-безопасната дестинация“, заяви по повод отличието министърът на туризма Василис Кикилиас. По думите му страната се е справила успешно с управлението на пандемията и прилагането на медицинските протоколи и протоколите за пътуванията.

Министърът посочи, че се отчита ръст на разходите, които правят посетителите в Гърция. Всеки турист е изхарчил средно 20 на сто повече средства. През тази година страната очаква туристическите приходи да достигнат 12 милиарда евро.

Данни на централната банка показват, че от януари до август Гърция е била посетена от над 8,5 милиона чуждестранни туристи, съобщава в. „Нафтемборики“. Отчетеният през този период ръст спрямо миналата година е 79,3 на сто. При приходите се отчита ръст от 135,7 на сто, като през разглеждания период те са близо 6,6 милиарда евро.

 

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар