7 съвета как да изберете най-подходящия фототапет за вашия интериор

 

Фототапетите са чудесен начин да добавите цвят към всяка стая. Въпреки това, изборът на подходящия тапет за вашето пространство е също толкова важен, колкото и перфектния монтаж. Ето списък от 7 съвета, които трябва да имате предвид, преди да инвестирате в конкретен модел, за да сте сигурни, че ще изберете правилния за вашето пространство, стил и проект.

Фототапетите са известни с това, че могат да променят коренно пространството ви. Помислете как стилът и моделът на тапета работят в пространството. Вижте как цветовете в дизайна ще работят с другите елементи като облицовка, мебели и т.н. Използвайте цветовете в дизайна на тапета, за да направлявате външния вид на останалата част от стаята.

Разгледайте максимално много модели фототапети

Когато търсите перфектния дизайн на тапети, разгледайте максимално много опции. Следвайте подобни групи в социалните мрежи, създайте си папка или дъска с изображения, които харесвате, и след това си ги представете в собственото си пространство. Не се спирайте веднага на един конкретен модел и не забравяйте, че трябва да сте отворени към различни идеи, когато става въпрос за избор на подходящ тапет за вашето пространство.

Сдобийте се с мостри

Както бихте направили с боята, когато сте решили да боядисвате някоя стена, то трябва да вземете мостри на фототапетите, които сте си харесали. Прикрепете ги временно към стената, където искате те да бъдат разположени, и ги оставете там за няколко дни. Усетете как се чувствате, докато минавате покрай тях, забележете как те изглеждат през различните часове на деня, как се допълват с мебелите и другите детайли в пространството ви.

Изберете си тема

Ако стаята или домът ви е в определен стил, опитайте се да се придържате към него, когато избирате дизайна на вашия фототапет. Това ще гарантира, че стената ще пасне идеално на останалата част от дома ви и няма да изглежда неуместно или странно. Това също ще помогне да се гарантира, че дизайнът на тапета съвпада перфектно с вашия личен стил и декоративните елементи в дома ви.

Знайте значението и силата на всеки цвят

Ако имате стая с по-малък размер, помислете за използването на по-светъл нюанс, за да подмамите ума си да мисли, че стаята е по-голяма и таваните са по-високи. Тапетите с по-тъмни цветове са склонни да смаляват стените и да направят стаята визуално по-малка по размер. Освен това цветовете също могат да направят голяма разлика във вашите лични чувства. По-хладните цветове създават спокойствие, докато топлите цветове правят пространството по-топло. Така че целта и настроението на стаята ще имат голямо влияние, когато избирате фототапет за вашето пространство.

Спрете се на точния мащаб

Мащабът на модела на тапета може напълно да промени динамиката на стаята. Печатът в по-голям мащаб прави стаята по-интимна, докато по-малкият модел създава илюзията за повече пространство и светлина. Наблюдавайте стаята си и разберете какво искате да постигнете с тапета.

Играйте си със светлината

В стая със северно изложение, тъмен коридор или пространство без прозорци, потърсете фототапети, които ще отразяват светлината в стаята, като модели със светли цветове и такива с метални или преливащи се мастила. Помислете и за модели с гладки повърхности, които отразяват максимално светлината. Тъмните цветове абсорбират светлина, правейки стените да изглеждат по-близо и стаята по-малка. 

Комбинирайте разумно

Стена без шарка може да отегчи, докато стена с твърде много шарки може да предизвика неразположение. Когато смесвате ивици, цветя или карета в стая или между съседни зони, изберете модели, които повтарят същия цвят или нюанси на този цвят. 

Изборът на правилния тапет може да бъде трудна задача, ако не знаете точно какво търсите или какво искате да постигнете в стаята си. Ако имате нужда от помощ, за да знаете какво да вземете предвид при закупуването на фототапет, надяваме се, че тези 7 съвета ще ви дадат някои насоки при вземането на уверено решение за избор на перфектния тапет.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply