Мими и Биби пишат писма до Дядо Коледа в празничното издание  „Маргаритка: Коледни вълшебства“

 

Специалната коледна книжка на проекта „Маргаритка“ съдържа две нови истории, които отвеждат децата в далечна Лапландия.

 

Коледа е един от най-вълшебните моменти в живота на всяко дете. Елхите са готови да бъдат украсени, а писмата за Дядо Коледа – да бъдат написани и да донесат на най-малките всички желани подаръци. Но дали новите играчки, дрехи и лакомства са най-важното по време на коледните празници?

Точно навреме, за да отговори на този въпрос, се появява „Коледни вълшебства“ – новата книжка от проекта „Маргаритка“ на дуото Виктория Величкова (Вики от „Мастило”) и Яна Липованска – с не една, а две нови коледни истории за приключенията на Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето.

В това празнично издание Биби и Мими се захващат с вълнуващата задача да напишат своите писма до Дядо Коледа и да измислят коледните си желания – а те са толкова много. С помощта на своите приятели Бухалчето и Маргаритка, елф, джудже и един от истинските елени на Добрия старец децата ще разберат, че Коледа не е просто повод да получат нови вещи, а много повече от това. Коледа е празникът на светлината, доброто и времето, прекарано с най-близките.

„Маргаритка: Коледни вълшебства“излиза с красивия текст на Илия Деведжиев, придружен от вълшебните илюстрации на Веселка Велинова, и разказва една незабравима зимна история, която отвежда децата на далечно приключение чак до Лапландия.

Това е седмата книжка от поредицата „Маргаритка“, която по увлекателен и съобразен с мисленето на децата начин помага на родителите да обяснят малчуганите различни ситуации от ежедневието им. Коледното издание на Илия Деведжиев и Веселка Велинова едновременно забавлява малките читатели и ги учи как да бъдат по-скромни, търпеливи и благодарни за всичко, което получават.

„Коледни вълшебства“ е специална изненада за почитателите на песничките, видеата и книжките на стартиралия през 2016 г. проект „Маргаритка“, който цели да създава забавно и полезно съвременно съдържание на български език за най-малките.

Още от поучителните истории за Биби и Мими може да намерите в поредицата „Полезни навици“, която започна през 2020 г. и има за цел да представи на пръв поглед досадни задачи като миенето на зъби и  ходенето на детска градина като вълнуващи приключения, които правят децата герои. От тази поредица на пазара може да откриете „Маргаритка: Заспиваме със Сънчо”, „Маргаритка и чистите зъбки“, Мими и Биби отиват на море”, Маргаритка: Биби и Мими на детска градина, „Маргаритка и вкусната храна“ и „Маргаритка и чистите ръце

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply