„People“ избра Хората на годината

Кънтри певицата Доли Партън, актрисата Сандра Оу, олимпийската шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс и учителите в САЩ са „Хора на годината“ според американското списание „People“.

„Тази година беше трансформираща, като тласна всички нас да създадем нещо ново и да се надяваме по-добро за живота ни,“ коментират от изданието, цитирани от Асошиейтед прес. Избраните за „Хора на годината“ са предприели значими действия в своите области, „за да помогнат да направим света малко по-добър.“

Кънтри звездата Доли Партън е раздала милиони книги и е подкрепила изследванията, свързани с новия коронавирус. Актрисата Сандра Оу е избрана заради борбата с антиазитаската омраза и работата си върху „истории, водещи до трансформации“.

Според сп. „People“ гимнастичката Симон Байлс е насочила вниманието върху психичното здраве, като е променила представата за това „какво означава да побеждаваш в спорта“. Повечето от три милиона американски учители са положили огромни усилия, „за да осигурят на децата на нашата нация“ светло бъдеще.

Миналата година изданието избра за „Хора на годината“ Джордж Клуни, Антъни Фаучи, Селена Гомес и Реджина Кинг.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар