Как да подарим здраве за Коледа

15 ползи от използването на дифузер

Какво си пожелавате за Коледа и Нова година? Най-вероятно повечето хора ще кажат „Здраве“! Особено сега това, уж стандартно пожелание, добива все по-голямо значение и е по-важно от всичко. А какво ще кажете тази година да изненадате най-близките и любими хора и да им подарите…здраве. Но под формата на арома – дифузер или арома лампа за ароматерапия.

 

Защо точно дифузер?

Един от най-добрите начини да се възползвате от силата на етеричните масла е чрез вдишване и дифузиране. Затова, когато става въпрос за решение на определен проблем – особено свързан с респираторната система, за имунитет, при емоционални проблеми, главоболие, стрес, депресия и други, най-доброто естествено средство за справяне с него е дифузирането.

Най-хубавото е, че днес дифузерите са много достъпни уреди, нямат никакви противопоказания, а с правилните комбинации на масла, може да постигнете изключителни резултати за физическото и психическото здраве. Всичко, което трябва да направите, е да включите устройството, да го напълните с вода и да добавите етерични масла.

1. Безопасен е за дома
Дифузерите действат като освежители на въздуха, които отделят аромат в помещението. При тях няма вредни вещества или аерозоли, може да го оставите да работи цяла нощ и той ще се изключи когато водата намалее.

2. Чист въздух
Дифузерът пречиства въздуха, премахва вредните токсини. Ароматите като масла от чаено дърво, мащерка и евкалипт са ефективни при отблъскването на различни бактерии и алергени.

3. Комбинирате различни масла
Има толкова много етерични масла, от които можете да избирате и да комбинирате според определен проблем, който искате да решите.

4. Облекчава стреса
След дълъг и напрегнат ден, няма нищо по – хубаво от любим успокояващ аромат във въздуха. Дифузирането е най-добрият начин да се възползвате от ползите на маслата, които помагат да се освободите от стреса и напрежението.

5. По-добър сън
Ако имате проблеми със съня, няколко капки лавандула, лайка или друго успокояващо масло могат да направят буквално чудеса. И не се притеснявайте – дифузерите са безшумни и няма да смущават съня ви.

6. За по-леко дишане
Масла като мента, евкалипт, сибирска ела, мащерка, чаено дърво съдържат активни съставки, които помагат за поддържането чистотата на дихателните пътища и имат силата да помагат при запушен нос. Тези масла също могат да бъдат алтернативно решение за предотвратяване на обикновена настинка.

7. Отблъсква насекомите
Повечето репеленти против комари имат вредни химични вещества. Но ако разполагате с лимонена трева, цитронела, лимонов евкалипт, босилек или риган, лесно може да отблъснете комари и мухи от дома си.

8. Без неприятна миризма у дома
Миризми от готвено, от тютюн или на застояло са трудни за премахване. Но ако включите дифузера с лимон, лайм или лимонена трева, бързо ще се отървете от тях.

9. За повече енергия
С помощта на маслата лесно ще преборите умората. Пуснете в дифузера див портокал, мента, розмарин, сладка мента и лимон и ще усетите прилив на естествена енергия, могат да съживят ума и тялото ви. Смесете и съчетайте различни смеси и вижте коя работи най-добре за вас и вашите нужди.

10. При болка
Повечето масла се прилагат предимно директно върху тялото ви като средство за лечение и релаксация. Използването на дифузер обаче е друг начин за облекчаване на болката. Парите, които вдишваме, отиват директно в кръвния поток и лекуват по-бързо вътрешните болки като възпалени стави. Можете също да използвате етерични масла за облекчаване на главоболието. Заложете на тамян, мента, камфор.

11. При безпокойство
Тревожността, наред със стреса, може да причинят физически и психически проблеми като ирационален гняв, затруднения в концентрацията и нервност. Тези състояния могат да станат по-тежки с течение на времето, ако не се вземат мерки навременно. Дифузирането на етерични масла може да ви успокои, намалявайки пулса и кръвното налягане до по-безопасни нива.

12. За по-силен имунитет
Дифузирането на масла прави чудеса за имунната система. Няколко капки комбинация на тамян, лимон, чаено дърво и риган или евкалипт, джинджифил, мащерка, розмарин, са само малка част от маслата, които може да използвате, за да засилите имунитета.

13. Помага за паметта и концентрацията
Ако имате дете, което трудно се концентрира или му предстоят тежки изпити, помогнете му със силата на ароматерапията. Заложете на комбинация от розмарин, лимонена трева и мента, за да стимулирате когнитивните способности.

14. За по-хубава фигура
Сами по себе си етеричните масла няма как да ви направят по – слаби, но могат да помогнат за управлението на теглото и за спазване на хранителен режим. Аромати на грейпфрут, копър, фенел, семена от целина, мента, наред с вътрешния прием могат дори да подобрят храносмилането и да контролират нивата на кръвната захар.

15. При спорт/ йога/ медитация
Ароматерапията и йога вървят ръка за ръка. Заложете на заземяващи, балансиращи аромати, които могат да насърчат концентрацията за различните йога пози.

 

И ако вече се убедихте в предимствата на дифузирането, но още нямате уред, сега е моментът да се сдобиете с такъв. Надникнете в онлайн магазина на HealthingOils  и изберете вашия!

И само сега – от 1 до 24 декември получавате и ПОДАРЪК – 5 мл. див портокал!

А вие избрахте ли вашия подарък?

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply