Какъв трябва да е цветът на портмонето

Шейхът на Дубай трябва да плати 728 млн. долара на бившата си съпруга

Шейхът на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум трябва да плати на бившата си съпруга 728 млн. долара или 541 млн. лири. Това постанови Върховният съд на Великобритания, който гледа развода между Ал-Мактум и Хая Бинт Ал-Хюсеин, която избяга в Лондон преди няколко години.

Средствата ще бъдат използвани за да покрият разходите за охрана на принцеса Хая до края на нейния живот, както и за издръжката на двете им деца на 9 и 14 години. Сумата, която трябва да получат наследниците на дубайския шейх възлизат на над 330 млн. долара.

Принцеса Хая избяга в Лондон с двете си деца през 2019 година, обявявайки, че се страхува за живота си, припомня Дарик. Британският върховен съд застана на нейна страна. Сега тя живее в Лондон в имение на стойност 85 милиона лири. Хая е сестра на краля на Йордания Абдула II.

В началото на пристигането си във Великобритания, Хая твърдеше, че причината за бягството й е намерението на Мохамед бин Рашид ал-Мактум да ожени 11-годишната им дъщеря Джалила за престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

От своя страна шейх Ал-Мактум твърди, че принцесата му е изневерявала с бившия си телоохоранител.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply