Джони Деп ще получи Златен медал за заслуги към Сърбия

Американският актьор Джони Деп ще получи Златен медал за заслуги към Сърбия за изключителния си принос към усилията на страната да подкрепи и развие местната общност, занимаваща се с изкуство, съобщи продуцентска къща Иерволино студиос (Iervolino Studios), цитирана от сръбската N1 TV.

Отличието ще му бъде връчено на националния празник на Сърбия.

През октомври миналата година Джони Деп бе в Белград, за да рекламира анимационния сериал „Puffins Impossible“, който е произведен в Сърбия, а създаден в студиото за анимация „Иерволино студиос“.

Тогава той се срещна със сръбския президент Александър Вучич, който побърза да се похвали в социалните мрежи за срещата с героя от „Карибски пирати“, като публикува серия от общи снимки.

Вучич благодари на звездата за уважението, което показва към страната и се пошегува, че за първи път вижда жените в офиса да полагат толкова сериозни усилия при визитата на гост.

В новата анимация за група симпатични малки птички Джони Деп се превръща в Джони Пъф, на когото дава гласа си и някои от характерните си черти.

„Активното му участие в промоцията на „Puffins Impossible“, в която Деп даде гласа си на главния герой, както и това, че похвали младите хора в Сърбия за изключителната им креативност и професионализъм, помогнаха на нашата арт сцена да се позиционира на световната карта на филмовата индустрия“, коментират в бранша.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply