Полякиня стана „Мис Свят“

Полякинята Каролина Белявска беше коронясана за „Мис Свят“ на церемония в Пуерто Рико, на която участничките и организаторите изразиха солидарност с украинския народ, предаде БТА.

Носителката на титлата е на 22 години, работи като модел и учи за магистър по мениджмънт. Красавицата участва активно в доброволчески дейности, като помага в център за бездомници в родния си град Лодз.

За първа подгласничка на Каролина Белявска беше избрана американската представителка Шри Сайни, а трета се нареди участничката от Кот д’Ивоар Оливия Яче.

Короната на полякинята беше връчена от носителката на титлата „Мис Свят 2019“ Тони-Ан Сингх от Ямайка. Освен традиционните изпълнения и жури на живо, бляскавата церемония включваше послания в подкрепа на Украйна. Тони-Ан Сингх изпя „The Prayer“ на Селин Дион и Андреа Бочели, а всички на сцената държаха запалени свещи.

Надпис „Молитва за мир“ се появи на екрана зад финалистките. Организаторите обявиха в профила си в Туитър, че изпълнението е част от усилията за солидарност с Украйна. Над 7000 свещи бяха запалени по време на шоуто, излъчвано в над 100 държави по света.

70-ият конкурс „Мис Свят“ трябваше да се проведе в края на м.г., но беше отложен заради пандемията. До полуфинала стигнаха 40 красавици, но настоящата „Мис Украйна“ Олександра Яремчук не се класира сред тях. Според организаторите тя е в Киев.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply