Ашанти вече има звезда на Алея на славата

Ашанти получи 2718-ата звезда на холивудската Алея на славата в Лос Анджелис. Церемонията беше излъчена на живо в YouTube. В нея участваха рапърът Джа Рул и актрисата Тичина Арнолд.

„Трябва да си в Рекордите на Гинес за духовна красота“ – каза Арнолд за изпълнителката на „Rock Wit U“ на церемонията.

Джа Рул, който често е работил с нея, разказа за силното им приятелство. „Споделяли сме толкова много моменти заедно, но този е толкова специален. Да получиш звезда на холивудската Алея на славата е върхът“.

Ашанти е на 41 години. Кариерата й  започва през 2002 г., когато на пазара излиза първата й тава с нейното име. Тя оглавява общата класация на „Billboard“ за албуми и класацията за R&B компилации и поставя рекорд по продажби на дебютираща певица. С това свое постижение тя е вписана в Рекордите на Гинес.

Печели „Грами“ за най-добър съвременен R&B албум през 2013 г. за „Ashanti“, както и две Американски музикални награди и награда „Соул трейн“ за шоумен на годината.

През 2003 г. издава втория си студиен албум „Chapter II“, който оглавява класацията Billboard 200 с дебюта си. Той също е номиниран за престижната статуетка във формата на грамофон на Националната академия за звукозапис на САЩ, а песните „Rock wit U (Awww Baby)“ и „Rain on Me“ от него са номинирани в категориите за най-добра R&B песен и най-добро вокално изпълнение на певица в същия жанр.

След това Ашанти издава още четири албума, последният „Braveheart“ през 2014 г., пище БТА. Тя е продала повече от 27 милиона албума по света.

Освен на музикалната сцена изпълнителката се изявява още в телевизията и киното.

„Толкова е свръхестествено, че получавам една от тези звезди на холивудската Алея на славата и тя ще остане вечно и децата ми ще я видят“, каза Ашанти. „Още съм развълнувана и зашеметена. Това е доказателство за всички, че мечтите се сбъдват“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply