„Измамата „Сан Стефано. От русификацията на България до „денацификацията“ на Украйна“ от Иво Инджев с премиера на 3 май

Българският журналист и блогър допълва приносното изследване за ролята на Русия в „освобождението“ на българите по време на Руско-турската война в контекста на конфликта в Украйна.

 

Приносното издание на „Измамата „Сан Стефано“ от журналиста и блогър Иво Инджев, което подложи на преоценка представата за т.нар. вечна дружба между България и Русия,  се появи  с ново преработено и допълнено издание месец след ескалирането на отношенията между Русия и Украйна.

Допълненото изследване разглежда детайлно каква е ролята на руските военни сили в Руско-турската освободителна война и какви са паралелите между русификацията на България и „денацификацията“ на Украйна днес.

Книгата  ще бъде представено на 3 май от 18:00 ч. в Дом на киното (ул. „Екзарх Йосиф“ 37). Модератор на събитието ще бъде журналистът Георги Ангелов, а входът е свободен.

https://www.facebook.com/events/419142593371830

Разбивайки митове, но и заемайки непоклатима позиция, „Измамата Сан Стефано“ е първата книга в България, остро критикуваща руската агресия. Тя маркира онези аспекти от руската политика, които оставят трайна следа не само в българската и руската история, но и окончателно променят световната карта, и напълно осъжда безкритичния прочит на историята.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply