Kонсумацията на гъби намалява риска от депресия

Редовната консумация на гъби намалява риска от депресия, твърди диетологът Лора Бурак в сайта Eat This Not That. Te са отличен източник на витамин D, а освен това имат положителен ефект върху емоционалното състояние. Eдно от основните свойства на гъбите е, че помагат на тялото да се адаптира по-добре към стреса в ежедневието.

„Едно от основните свойства на гъбите е способността им да помагат на тялото ви да се адаптира по-добре към стреса и да подобрява хомеостазата – вътрешния процес на саморегулиране на тялото за оцеляване“, обяснява диетологът.

Мнението на Бурак се потвърждава от изследвания на група учени, публикувани в Journal of Mood Disorders. Изследванията откриват връзка между яденето на гъби и намаляването на интензивността на психичните проблеми, пише Дарик.

Резултатите от него били неочаквани. Хората, които консумирали гъби, били по-малко склонни да страдат от психични заболявания, включително депресивни разстройства.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply