Близо 7000 дръвчета засадиха служители на Нестле България и доброволци в „Новата гора край София-2“

Само за три часа на 7 май бяха засадени последните близо 1 000 фиданки в партньорската кампания „Залесяваме активно“ 

 

Само за три часа на 7 май служители на компанията и десетки доброволци, сред които се отличаваха семействата с деца, успяха да засадят последните 1 000 дъбови фиданки, предвидени за пролетния сезон в „Новата гора край София-2“ на Столична община.

Горските експерти и родителите разказваха на децата как след години ще могат да посещават това място и да се радват на гората, в чието създаване са участвали лично.

По този начин Нестле България продължава изпълнението на глобалния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини. Само у нас компанията използва в производството си 2 500 тона родна пшеница.

Инициативата „Залесяваме активно“ е част от партньорството на компанията на инициативата „Новата гора край София“ на Столична община, която предоставя обработен терен, инструменти и дъбови фиданки за залесяването. В рамките на 3 акции служители на Нестле и стотици доброволци засадиха близо 7000 дъбови фиданки. Останалите 3 000 от планираните в кампанията ще бъдат засадени през есенния залесителен сезон.

„Сега говорим за засадени фиданки, а след няколко години ще станем свидетели как те се превръщат в гора. Няма по-знаков символ от това да оставиш нещо трайно след себе си, от което ще се ползват децата и внуците ни. Точно за това усилията на Столична община, на нас като отговорен бизнес, на отговорните родители, които редовно се включваха в залесяването със своите деца, давайки им реален пример какво е обичта към семейството и планетата като дом, на Министерството на околната среда и водите, е това, което прави нещата да се случват. Защото устойчивото бъдеще е възможно само с устойчиви и съвместни усилия“, коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле, Югоизточен пазар. 

„Залесяваме активно“ на Нестле България е дългосрочен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други подобни инициативи в цялата страна. Компанията активно ще работи за създаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и последваща грижа с всички заинтересовани организации и институции.

В рамките на този залесителен сезон, освен засаждането на 10 000 фиданки в „Новата гора края София“, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади  кестени и липи в градската част на столицата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply