Популярността на принц Хари и Меган е спаднала рекордно

Анкета показва, че популярността на британския принц Хари и съпругата му Меган, които са херцог и херцогиня на Съсекс, е спаднала рекордно, съобщи ДПА.

Почти две трети от британците са с отрицателно мнение за Хари и Меган, според социологическото проучване на института YouGov за отношението към представители на британското кралското семейство.

Резултатите бяха обявени, докато се очаква завръщането на двойката с двете й деца във Великобритания за честването на 70-годишнината на трона на кралица Елизабет Втора. Хари и Меган се отказаха от задълженията си в кралското семейство, когато се преместиха да живеят в Северна Америка.

Принц Хари нае бившия бодигард на Майкъл Джексън

Оценката на благосклонността към Хари е спаднала от минус 25 през март на минус 26 през май, като 58 процента от анкетираните са с отрицателно отношение към него и 32 процента с положително. Резултатът на Меган е още по-лош – две трети от хората няма добро мнение за нея.

Отношението към Хари се промени рязко от 2018 г. Тогава той беше най-популярният представител на кралското семейство сред британците – 77 процента от тях го харесваха.

Хари остава по-популярен сред младите – 42 процента от 18 до 24-годишните са с положително мнение за него, а 33 – с отрицателно. В тази възрастова група 38 процента харесват Меган и 36 процента – не я харесват.

Анкетата разкри също, че кралица Елизабет Втора е най-популярният човек в кралското семейство. 80 процента от британците са с положително отношение към монарха, при 12 процента с отрицателно. Нейната оценка е плюс 69.

Цели 77 процента мислят, че принц Уилям, херцог на Кембридж, ще е добър крал, в сравнение с 57 процента с такова мнение за баща му принц Чарлз.
Седмина от 10 британци мислят принц Уилям за добър ролеви модел, при само трима от десет с такова мнение за брат му Хари.

Анкетата е проведена сред 1692 пълнолетни на 18 и 19 май.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply