Ленено масло – защо е полезно за нас

По един или по друг начин, лененото масло би могло да помогне за подобряване здравословното състояние на почти всеки човек, независимо от особеностите на неговия организъм.

А причината за това е съвсем проста – лененото масло притежава цял куп ценни качества, които могат да окажат положително влияние на всяка една система в човешкия организъм.

Липсват достатъчно данни, но ползи за здравето със сигурност са многобройни

Учените признават, че в тази сфера липсват достатъчно данни и трябва да се направят повече изследвания, но това, което се знае до сега, е, че със сигурност тази хранителна добавка намалява всякакъв тип възпалителни процеси.

Ако намерите и закупите качествен продукт (за качествено ленено масло можете да разгледате предложенията в магазина за добавки Workout.bg), вие много бързо ще откриете ценните му свойства.

Забавя стареенето

Лененото семе е считано за изключително мощен антиоксидант. Заради многобройните си ценни и редки качества, то често бива използвано от производителите на козметика.

То показва доста ясно изразени подхранващи и подмладяващи свойства, което се търси от всички продукти, използвани в продуктите за борба със стареенето.

Изследванията показват, че лененото масло може да помогне за намаляване на възпалението на кожните клетки и да насърчи регенерацията на кожата, да намали бръчки, да направи кожата добре хидратирана и сияйна.

Коя е най-голямата му сила и на кои системи в организма помага

Качественото ленено масло съдържа изключително много активни и полезни съединения, но определено съставка номер едно са добре познатите ни омега-3 мастни киселини.

Отдавна известни със своите полезни за здравето свойства, омега-3 могат да намалят рисковите фактори, отговорни за появата на цял куп различни по рода си сърдечни заболявания.

Счита се, че при редовен прием то предотвратява храносмилателни проблеми и запек. Освен това, съдържащите се в него фенолни съединения (лигнани), могат да предотвратят риска от поява на някои видове рак.

Съдържанието на минерали, включително калций и магнезий, прави маслото ценен източник на сила и енергия, който да ви позволи да се възстановявате по-бързо и лесно след натоварване.

Едно от универсалните му качества, обаче, е това, че може да спре всякакви видове възпалителни процеси, а това няма как да се подмине просто така.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply