Визията е всичко – как да изглеждаме по-слаби и стройни

Съвременната култура на Instagram филтри и Photoshop налага доста нереалистични, непостижими и най-вече дигитални стандарти за красота, с които нормалните жени много трудно могат да се сравнят. Неизменна част от изкривените критерии за естетичност и най-често коригиран белег в снимките са теглото и женската фигура, като стремежът е да бъдат максимално редуцирани и приближени до съвършените пропорции 90-60-90. 

Дори и да сме изкушени от опциите за онлайн редактиране, които ни се дават, за да „подобрим“ външността си, все пак трябва да се замислим, че хората ще ни виждат и на живо, следователно не е добре да има прекалено голям когнитивен дисонанс между нашите представи и реалността. Тежките диети и енергоемките физически упражнения невинаги са постижими и имат ефект само ако се прилагат в дългосрочен план. За наше щастие обаче съществуват и малки женски трикове, чрез които можем да оптимизираме визуално теглото си в конкретна ситуация и да повлияем позитивно на възприятията за външността си. Ето някои от тях.

Стягащо бельо (или безшевни вариации) 

Стягащото бельо от https://bulbel.bg/ е класически начин да изглеждаме по-изваяни с не чак толкова голяма инвестиция. Добре е да разполагаме с различни кройки, модели и цветове, за да можем да го интегрираме по естествен начин в облеклото си. Особено подходящи са за официални рокли или вталени блузки, които изискват от нас определени физически дадености.

Подходящо подбрани кройки и материи според формата на тялото

Дамите като цяло са добре запознати с факта, че следва да подбират дрехи според фигурата си. И все пак редица от тях избират да пренебрегнат това просто правило, като вместо да прикрият недостатъците и прекомерните извивки, несъзнателно ги подчертават. Това, че една дреха ви харесва и се побирате в нея, не е достатъчна причина да присъства в гардероба ви и да заема място.

Тъмни цветове и подобаващи щампи 

Тъмните цветове, особено ако е един за целия аутфит в лицето на черно или тъмносиньо, са в състояние да направят чудеса относно начина, по който фигурата им се възприема от околните. Щампите също са важни – вертикалните райета вталяват, докато хоризонталните и многото принтове ни правят по-обемисти в съответните части на тялото. Класически трик за банските е долнищата да са едноцветни, за да изглежда ханшът по-слаб, докато горната част да е с шарки, за да се създава секси обем. 

V-образно деколте

Този тип деколте е интересна и приложима хватка, която не е толкова трудна за изпълнение. Тя оптически удължава шията и ръцете ни, като едновременно прави талията по-малка и компактна.

Висока талия на панталони, дънки, поли

И като заговори хмел за талия, отличен начин за прибиране на мазнините в областта на корема е именно високата такава.

Адекватен ток на обувките

Ако притежавате завидното умение да носите висок ток с грация, не се страхувайте да го използвате смело, за да изглеждате по-пропорционални и удължени. 

Правилен размер дрехи

Не е препоръчително да носите дрехи, които са или прекалено широки, или прекалено тесни. В първия случай изглеждате развлечени и обемисти, а във втория – просто пълни. Дори и най-слабият човек би изглеждал едър, ако носи по-малки дрехи от необходимото. 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply