Климатични активисти окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон

Климатични активисти окупираха ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон, съобщи АФП. Групата „Бунт за животните“ защитава позиция за хранене с растителни продукти.

Според групата „Бунт за животните“ в окупацията участват 14 души. Те са заели маси, предназначени за клиенти на ресторанта, показвайки фиктивни менюта, в които се посочва екологичната цена на храната.

Сред предлаганите ястия има телешки стек. Това е храна, чието производство оставя много голям въглероден отпечатък и заема огромно пространство за отглеждане на животните, се казва в изявление на групата.

Ресторантът трябваше да затвори, но климатичните активисти отказаха да напуснат мястото. „Това е перфектният пример за неравенството във Великобритания“, каза Лучия Алекзандър, медицинска сестра на 39 години, която участва в протестната акция. „Гордън Рамзи сервира ястия, които струват 155 британски лири, докато повече от два милиона разчитат на хранителни банки в настоящата криза.“

Вместо ресторантите да трупат огромни печалби за сметка на животните, трябва да подкрепяме фермерите и рибарите в прехода към растителна храна, добави Алекзандър.

Говорител на ресторанта разкритикува действията на климатичните активисти. „Всеки има право на мнение и убеждение, но нахлуването в ресторант пречи на работата на персонала и проваля вечерта на клиентите.“

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply