диоптрични очила

Рамки за диоптрични очила: Кои форми са най-удобни според специалистите?

При закупуването на диоптрични очила е важно да заложите не само на добра визия и актуални и модерни модели, но и на удобство Това е важно, защото се предполага, че ще бъдат голяма част от ежедневието ви, през което ще ви осигуряват добро зрение. Ако искате аксесоарите ви да бъдат едновременно комфортни и стилни, Скай Оптик ви предоставя няколко съвета, които да спазвате и ви напомня, че изборът на рамка е сред най-съществените, независимо дали избирате аксесоар за мъж, жена или дете.

Какво значение има рамката за удобството на диоптричните очила?

Независимо от стила и това дали търсите елегантни или спортни дизайни, формата и качествата, които рамката притежава, влияят върху удобството по време на носене.

За да сте сигурни, че формата на рамката е не просто предпочитана поради външния си вид, но и подходяща за вас, е правилно да избирате спрямо типа на лицето си:

  • при кръгло лице – такава лицева структура е специфична, защото при нея изборът на кръгли или овални аксесоари ще създаде впечатление за още по-голям обем. Трябва да заложите на правоъгълни модели, както и квадратни;
  • при квадратно/правоъгълно лице – за да контрастират чертите на лицето е правилно да се насочите към рамки тип авиатор, котешко око или кръгли. Избягвайте да избирате правоъгълни модели или такива с нестандартна форма и отсечени ръбове;
  • при овално лице – запазването на симетричните пропорции може да се подкрепи с избор на аксесоари, които са тип авиатор, котешко око, правоъгълни. Не избирайте прекалено големи размери, които ще покриват веждите и по-голямата част от лицето ви;
  • при сърцевидно и триъгълно лице – при този тип горната част на лицевата структура е значително по-широка от брадичката. За да създадете подходяща визия е добре да заложите на тесни аксесоари, както и на такива с прави форми – квадратни или правоъгълни.

Световноизвестните брандове, доказали се с качеството на своите диоптрични и слънчеви очила, предоставят възможност да избирате между всички налични форми на рамките, което е предимство при направата на вашия избор. Освен типа, имате право да избирате и материала на изработка, което има пряко отношение към комфорта при продължително носене.

диоптрични очила

Как да изберем подходящите елементи за диоптрични очила?

Когато искате да направите най-правилен избор за този компонент от диоптричните си очила, е подходящо да съобразите следните условия, които влияят на удобството и качеството:

  1. Марка производител
    Брандът, който изработва диоптричните очила и техните съставни компоненти, имат пряко отношение към дългосрочността на ползване и определят колко е качествен аксесоарът. Ако искате да получите най-оптимален продукт е правилно да се насочите към доказани производители.
  2. Материал на изработка
    Този критерий е важен за удобството и издръжливостта. Ако носите диоптричните очила през по-голямата част на деня вероятно искате максимално удобство. Може да избирате между:
  • пластмасови – този тип предоставят удобство, защото са леки и подходящи за дългосрочна употреба, притежават красив дизайн, но същевременно нямат толкова голяма здравина;
  • титаниеви – използването на сплав за изработката на този компонент е оптимален избор, защото предоставя значителна устойчивост на корозия и здравина. Те също са олекотени;
  • неръждаема стомана – предимствата на този материал е лекотата и удобството, което носят, както и своята хипоалергенност. Хора с чувствителна кожа е подходящо да заложат на този тип;
  • метални – захващането им със стъклата е много стабилно. Подходящи са за комбинирани дейности – както спортни, така и за бизнес дейности.
  1. Форма
    Ако лицевата ви структура не предразполага комфортното заставане на аксесоара, то това се дължи на формите на рамката, които не пасват с тези на лицето.
  2. Качества
    Ако искате да получите дългосрочно притежание, което ще запази добър вид дори при ежедневна употреба, е правилно да се насочите към устойчиви и здрави изработки от висококачествени материали.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply