Белият дом очарова с коледната украса

Джил Байдън, съпругата на президента Джо Байдън се похвали с лампичките, елхите, венците и джинджифиловите къщички, които е поставила във всяка една стая на Белия дом. Това е резултат от месеци планиране и координация между първата дама, екипа й и повече от 150 доброволци.

Декорацията за тазгодишните коледни и новогодишни празници носи името „Ние, хората“ и включва 83 615 лампички, 77 елхи, джинджифилова къщичка, покрита с 18-килограмова глазура и почит към домашните любимци в Белия дом – немската овчарка Командир и котката Уилоу.

Според официално съобщение, планирането на коледните празници в Белия дом е започнало още през пролетта, а д-р Байдън лично е избрала темата и вдъхновението за декора. Всяка стая е декорирана в тазгодишната тема, която има за цел да символизира това, което обединява американците по време на празниците и цялата година.

Фоайето на източното крило например е украсено с празнична зеленина и червени птици кардинали – предназначени да символизират присъствието на изгубени любими хора. В поредния намек за почит към покойни близки, първите коледни елхи, включени в обиколката на Белия дом, са украсени с огледални орнаменти със златна звезда, символизираща загиналите военнослужещи.

В Китайската стая декорации като гирлянди от дървени лъжици, мерителни чаши, точилки и бисквити представляват стари семейни традиции. В стаята Vermeil действията на доброто са изложени чрез огромни подаръци, опаковани в шарена хартия и панделки, включително две кутии, в които закачливо се крият домашните любимци на семейство Байдън – немската овчарка Командир и котката Уилоу.

Синята стая включва централен елемент на празника – 5-метрова елха, която се простира от пода до тавана и изисква премахването на полилей, за да влезе в стаята. Тазгодишното коледно дърво е украсено с ръчно изработени изображения на официалните птици от всички 51 щата, територии и окръг Колумбия, илюстриращи красотата и силата, които идват от единството.

Сред другите забележителни детайли в празничния декор е ежегодната реплика на Белия дом, направен като джинджифилова къщичка от 20 листа тесто за захарни бисквити, 30 листа тесто за джинджифилови сладки, 13 кг. шоколад, 18 кг глазура и 45 кг айсинг.

Белият дом очаква да посрещне около 50 000 посетители през празничния сезон. В допълнение, разнообразие от виртуални интерактивни изживявания за гледане онлайн ще бъдат достъпни чрез дигиталните платформи на президентството тази година.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply