Европейска столица е първа сред градовете, генерирали най-много приходи от туризъм през 2022 г.

Париж е начело в списъка сред градовете, които са генерирали най-много приходи от туризъм през 2022 г. Според съвместно проучване на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), Oxford Economics и Visa, .приносът към икономиката на френската столица е почти 36 милиарда долара.

Среброто отива в Пекин, а бронзът – в Орландо. В топ 10 влизат още китайските градове Шанхай и Гуанджоу, Лас Вегас, Ню Йорк, Токио, Мексико Сити и Лондон, пише БГНЕС.

„Проучванията на WTTC показват, че популярността на градския туризъм се възстановява. И за това има обективни причини: тези дестинации могат да предложат на туристите по-голямо разнообразие от възможности за настаняване, дейности, развлечения и пазаруване“, отбелязват от асоциацията.

Освен това компанията направи прогноза за най-печелившите градове през 2032 г. Според заключенията на анализаторите след 10 години списъкът ще бъде оглавен от Пекин, а Париж ще падне на трето място. Шанхай ще се класира на второ място, Орландо – на четвърто, а Лас Вегас ще остане на пето място.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply