Вещиците долитат в новите издания на „Светът на Диска“

Историите за емблематичните вещици от „Светът на Диска“ вече са на пазара с обновени издания. Поредицата „Вещиците“ от сър Тери Пратчет включва шест заглавия: „Еманципирана магия“, „Посестрими в занаята“, „Вещици в чужбина“, „Господари и господарки“, „Маскарад“ и „Захапи за врата“.

Изданията на изд. „Архонт – О“ идват с ново оформление, но оригиналният формат е запазен, за да могат читателите да допълнят любимата си колекция. Познатите илюстрации на Джош Кирби отново красят кориците на книгите. Запазен е преводът на Владимир Зарков, Катя Анчева и Елена Паскалева, като грешки от предишните издания са поправени.

Историите от поредицата „Вещиците“ проследяват приключенията на Баба Вихронрав, Леля Ог и Маграт Чеснова. Всяка от героините вдъхва живот на различен стереотип за вещиците. Баба Вихронрав е класическата вещица, позната ни от приказките, Леля Ог е селската знахарка и баячка, а Маграт е модерната романтична последователка на Уика, поела по пътя на духовното израстване. Те израждат бебета, лекуват брадавици и държат под око вампири, крале, създаващи проблеми, или нашествия от други светове, които не одобряват. Посестримите в занаята преодоляват невероятни препятствия и срещат невиждани чудеса, но винаги го правят със стил.

Книгите от поредицата „Вещиците“ отговарят на всяко читателско очакване. Благодарение на безграничното въображение и хапливия сатиричен стил на Тери Пратчет, 80 милиона книги от „Светът на Диска“ са продадени по целия свят. Във „Вещици в чужбина“ Пратчет пише: „Хората мислят, че историите се сътворяват от човека. Всъщност е точно обратното“.

Следващите заглавия от „Светът на диска“, които предстои да бъдат преиздадени, са романите от поредицата за Смърт. Тя включва книгите „Морт“, „Жътварят“, „Музика на душата“, „Дядо Прас“ и „Крадец на време“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply