„Как да ни се случват хубави неща“ четем в ценния наръчник на известната психиатърка Мариан Рохас Естапе

Базирайки се на дългогодишния си опит, един от водещите специалисти по душевно здраве в света предлага работещи практики и съвети за по-пълноценен живот.

Макар в днешно време обществото ни да е по-задоволено от всякога, нуждите ни да са покрити, а в повечето случаи всичко да е на един клик разстояние, все повече хора се оплакват от хроничен стрес и безпокойство, които понижават качеството им на живот и влияят негативно на психичното им здраве.

Защо щастието остава толкова трудна за постигане концепция, въпреки разцвета, в който се намира човечеството?

На помощ в трудната задача да овладеем тревожността и да предприемем стъпка напред към по-пълноценен живот идва ценният наръчник „Как да ни се случват хубави неща“ от испанската психиатърка и един от водещите специалисти по душевно здраве в света Мариан Рохас Естапе (ИК „Сиела“).

Вдъхновяващото издание се гмурва в дълбините на човешкия ум, за да помогне на читателите да се изправят срещу мислите и емоциите, които ни притесняват ежедневно, като подходят към тях с разбиране, спокойствие и осъзнатост.

С доказани техники, подкрепени от солидни и актуални изследвания в сферата на психичното здраве, философията и психологията, Мариан Рохас Естапе представя задълбочен поглед върху това как да извлечем най-доброто от живота си; как да се справим със стреса, безпокойството и как да установим по-голям контрол върху мислите и действията си.

Базирайки се на дългогодишния си опит и срещата си със стотици пациенти по време на семинарите и лекциите си по света, специалистката предоставя на читателите работещи практики, които да им помогнат да си поставят здравословни цели, да развиват емоционалната си интелигентност и да използват позитивното мислене в своя полза.

Кои са факторите, които ни възпрепятстват – или ни предразполагат – да бъдем по-щастливи? Как да се предпазим от фалшивото чувство за щастие, което не е градивно за нашето душевно здраве, а само временно? Как да овладеем страха от загубата на контрол, перфекционизма и прекомерно завишените ни очаквания към себе си и другите?

На достъпен и разбираем език „Как да ни се случват хубави неща“ отговаря на тези и още много въпроси и припомня, че към щастието няма бързи или странични пътища. То е плод на всекидневни усилия и осъзнато мислене. И също като всяко пътуване – щастието започва с малка стъпка в правилната посока.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply