Студио Артлайн представя „Ъмбрела академия: Апокалиптична сюита“ от Джерард Уей и Габриел Ба

Измислен и написан от Джерард Уей от My Chemical Romance, комиксът „Ъмбрела академия: Апокалиптична сюита“ е с рисунки от номинирания за награда Айзнър Габриел Ба и корици от носителя на множество награди Айзнър – Джеймс Джийн. Този том събира първата серия от шест броя комикси.

Джерард Артър Уей е американски певец, текстописец, музикант и автор на комикси, който е бил фронтмен, водещ вокалист и съосновател на групата My Chemical Romance. Той е автор и на наградената с наградата Eisner поредица комикси The Umbrella Academy (сега оригинална поредица на Netflix).

При необясним световен феномен спонтанно са родени четиридесет и три необикновени деца от жени, които преди това не са показвали признаци на бременност. Милионерът изобретател Реджиналд Харгрийвс осиновява седем от тези деца. На въпроса „Защо?“ отговаря само със „За да спася света“.

Тези седем деца формират Ъмбрела академия – дисфункционално семейство от супергерои със странни сили. При първото си приключение, когато са на десет, те се изправят срещу непредсказуемата и смъртоносна Айфелова кула, пилотирана от страховития зомби-робот Густав Айфел. Почти десетилетие по-късно екипът се разпада, но когато Харгрийвс умира неочаквано, сърдитите братя и сестри се събират точно на време да спасят света отново.

„…Невероятно шлифован… феновете на боя с космически сепии и зомби-робот версии на видни инженери от 19-ти век трябва да са в рая.“

Las Vegas Weekly

„Комбинира викторианска чувствителност с дяволита импулсивност в шеговит, леко готически дебют.“

Washington post

„…Безупречен, стилен, творчески…“

Newsarama

„Ултравиолетова психеделична шербетова бомба от остроумие и идеи. Супергероите на 21-ви век най-накрая са тук…“

Грант Морисън

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply