Онлайн среща на DEVchata: Жените в ИТ – преодоляване на бариерите и стимулиране на успеха в технологичната индустрия

Как си представяте един типичен ИТ служител? Най-вероятно си мислите за мъж и въпреки че обикновено не се признава, ИТ индустрията е свързана най-вече с мъжете. Съвременните технологии обаче са невъзможни без жените – софтуерни инженери, ръководители на екипи и технологични лидери. Защо е така?

Това е въпрос, на който ще се опитаме да отговорим по време на онлайн срещата на DEVchata, която ще се проведе от 19 ч. на 19 април в YouTube. Три жени, работещи в технологичната индустрия, ще проведат честна и открита дискусия за жените в ИТ и как участието им в технологичната индустрия влияе върху екипите и продуктите.

Щастливи сме да обявим лекторите за предстоящото онлайн събитие DEVchata:

– Катерина Стецюра, специалист по обучение и развитие. Тя е страстен почитател на ученето, притежава докторска степен по философия на образованието, има 12 години опит в преподаването и е работила 4 години като ръководител на обучението в ИТ компании (Beetroot Academy, Wix Engineering (Европа), Beetroot).

– Инеса Матевосян, ръководител операции в шведско-украинското технологично училище Beetroot Academy. Инеса има пет годишен опит в алтернативното образование и е работила като учител по въведение в технологиите в Beetroot Academy за жени от уязвими групи. Тя е и ментор за тези, които искат да започнат кариера в областта на технологиите.

– Кейт Заховайко, основател и изпълнителен директор на Happy Project, с над пет години опит в ИТ индустрията. Тя е автор и преподавател в Beetroot Academy. Страстта на Кейт към ИТ е очевидна в нейната разнообразна практика, която включва опит в продажбите и маркетинга, front-end разработки и ИТ обучение и развитие. Тя обича да помага на хората да откриват и развиват своя потенциал, което я прави ценен актив за ИТ общността.

„Много хора вярват, че равенството изисква значителни усилия и жертви, за да се постигне. Този подход обаче може да не е ефективен. По-полезен начин за разглеждане на равенството е като се съсредоточите върху предимствата, които то може да донесе на всички“, споделя Кейт Заховайко.

В дискусия на живо и диалог с публиката и ChatGPT ще разгледаме следните теми:

  • Каква стойност носят жените на технологичната индустрия?
  • Защо трябва да наемате жени в технологични екипи?
  • Какви са предимствата за бизнеса, който си сътрудничи с жени?
  • Необходима ли е положителната дискриминация и как се отразява тя на индустрията?

Събитието е безплатно и ще се проведе на английски език, като е необходима регистрация на https://career.beetroot.co/events/women-in-it-breaking-barriers-and-driving-success-in-the-tech-industry/

Ще ви изпратим линк към срещата, след като се регистрирате. Събитието ще се проведе на английски език.

 

Повече за DEVchata

DEVchata е серия от онлайн срещи, на които жени разработчици, мениджъри, дизайнери и на други позиции в различни ИТ компании се събират, за да обсъдят технологичната индустрия и да споделят своя професионален и личен опит. Тези срещи са отворени за всички, но се дава приоритет на жените като лектори. Името на събитието е комбинация от думите „DEVelopment” и „chat”.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply