Писателят и пътешественик Иво Георгиев представя най-новия си роман „Дин Ден“ в Националната библиотека

Литературен клуб „Писмена“ ще представи книгата на 25 април от 18:30 ч. в 
Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

„Роман за детството. Не за деца“. Това предупреждава корицата на най-новата книга от пътешественика и писател Иво Георгиев, който след пътеписа си „Мистичните Родопи“ се завърна на сцената на художествената литература с въздействащия роман „Дин Ден“.

Погледнат през очите на малко момче, което заедно с много други деца живее в необичайна детска градина извън града, „Дин Ден“ е смел и проницателен разказ, който припомня на възрастните какво е да гледаш на света с любопитство.
В чудатия сюжет на романа, който ни повежда през лабиринт от приказно и реално, ще се потопим на официалната му премиера на 25 април 2023 г. от 18:30 ч. в Централното фоайе на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Литературен клуб „Писмена“ ще представи изданието като част от програмата си и заедно с Иво Георгиев ще поведе читателите на любопитно пътешествие из някои от най-големите въпроси от света на възрастните, прекарани през призмата на необятното детско въображение.

Входът е свободен, а повече информация за представянето може да откриете във Фейсбук събитието:
https://www.facebook.com/events/241630728365550 

Кой е измислил тъжнотията? По-силно ли е злото от доброто? Как се живее в свят, в който между героите и злодеите няма ясно поставена граница?

Написан на автентичния език на децата, „Дин Ден“  е история, която се простира отвъд „голямото дърдорене на големите“ и черно-белите граници, които сами си поставяме.

Роман, който ни кара да се запитаме: защо му е на света да си играе на войни и да бъде несправедлив, да се разделя и обвинява? Защо наистина, когато има толкова много деца, които чакат майките им да ги приберат вкъщи?
А отговорът, много простичко, се намира някъде в душата на всеки един от нас.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply