Видове електронни цигари – как да ги разпознаем?

Електронните цигари са все по-интересна обществена тема поради огромната разпознаваемост, която придобиха в последните години. Но доколко ги познаваме и различаваме? Нека заедно разберем кои са основните видове от следващите редове.

Вейпове

Ако сте се срещали под някаква форма с номенклатурата на един от основните местни пазарни лидери Mantis Vapes, то определено ще имате някаква идея какво представляват вейповете и аксесоарите, свързани с тях, например HHC Вейп Пълнители.

За по-страничните наблюдатели на темата обаче сме длъжни да внесем някои пояснения. Вейповете са един от най-разпространените електронни цигари, като по своята същност представляват вариация на конвенционалните. 

Съществуват във варианти за еднократна и многократна употреба, като пазарът изобилства от разнообразие на вкусове и характеристики. Считат се за едни от най-удобните за употреба, като вариациите от дизайни и цветове са изкушение за всеки ценител.

Конвенционални електронни цигари

Това са и най-популярните вариации на пазара, като по форма и размери съответстват в доста голяма степен на традиционната цигара. 

Състоят се от батерия, нагревател и резервоар за течност. При издишване нагревателят затопля течността, която се превръща в пара и се инхалира. Течността в резервоара им подлежи на подмяна, щом се изчерпа.

Модифицирани електронни цигари (pod mods)

Представляват устройства с малко по-голяма квадратна част, която заема почти цялата ръка. Предимството им е, че могат да се оборудват с по-големи батерии и по-мощни нагреватели, което да ги направи по-издръжливи и пригодени за дълготрайна употреба.

В състава им обичайно влизат никотинови соли, а не стандартен никотин, съдържащ се в повечето конвенционални и електронни цигари, плюс вейповете. Счита се, че това вещество не дразни толкова гърлото и въздухоносните пътища.

Под вейпове (pods)

Под вейповете попадат някъде между конвенционалните варианти и вейповете. Предлагат се в различни форми и размери, но най-често представляват плоска писалка, сравнително малка и проектирана да пасва добре в ръката. Подходящи както за начинаещи, така и за напреднали в изкуството на електронните цигари.

Електронни устройства за нагряване на тютюн (heat-not-burn)

Технологията е по-нова на пазара, като работи на различен принцип от конвенционалните електронни цигари. Електронните устройства за нагряване работят с тютюн вместо течност, като го нагряват до определена температура. Счита се, че процесът отделя по-малко вредни вещества в сравнение с традиционните цигари и е една идея по-щадящ организма.

Дрипери (drippers)

По своята същност са електронни цигари, които не разполагат с резервоар за течност. Вместо това ползвателят им трябва ръчно да нанася течността върху нагревателя, за да задейства процеса на изпаряване.

Основни признаци, по които да различаваме видовете електронни цигари

Нека обобщим характеристиките, които диференцират различните вариации на електронни цигари:

За еднократна или многократна употреба, в зависимост от това дали резервоарът подлежи на последващи пълнения;

  • Форма на устройството;
  • Характеристики на батерията;
  • Наличие на течност или тютюн като активна смес;
  • Търговски характеристики като цвят, вкус, марка и други.

Ако ви се наложи да избирате подходящ модел, задължително вземете минимум гореизброените фактори предвид, преди да вземете крайно решение.

Също така препоръчваме да обърнете внимание на дистрибутора или производителя, като пазарувате само от доказани марки, за да избегнете ниско качество, което при определени обстоятелства може дори да навреди на здравето ви.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply