Над 14 хиляди деца от 115 училища и детски градини се включиха в петото издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“

За първа година своите проекти предадоха и частни училища, а броя на частни детски градини се удвои в сравнение с миналогодишния конкурс

Тази година в образователния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ се включиха 39 училища и 76 детски градини, а фокус в петото издание бе поставен върху проекти промотиращи грижата за околната среда, засаждането и отглеждането на дръвчета с участието на ученици и деца, както и изграждането на здравословни навици за хранене и движение. В голяма част от проектите свързани със засаждане и устойчивост се включиха и родители на участниците.

София отново заема първо място с най-много записали се образователни институции. Русе участва с най-голям брой детски градини, а при училищата – местността с водещ брой подадени проекти е Бургас. Тази година сред участниците се включват и частни училища, а броя на деца от частни институции е над 300.

„За пореден път успяхме да привлечем интереса на голям брой деца и образователни институции, а това е ясен знак за необходимостта от подобни програми. През петте години на конкурса „Нестле за по-здрави деца“ достигна до над 70 000 деца в цялата страна и се превърна в разпознаваема мисия с широко въздействие. Именно това ни мотивира да продължаваме да работим активно и да помагаме на следващото поколение в придобиването на полезни знания и умения, като им даваме възможност да създадат едно устойчиво бъдеще – с грижа за околната среда, следване на здравословен начин на живот и разбиране на значението от опазването на водата,“ това сподели Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар

Специално селектирано жури ще избере 10-те финалисти, които ще имат възможността да представят проектите си. Пет училища и пет детски градини ще разкажат разработките си, промотиращи грижа за околната среда, активен начин на живот, балансирано хранене и важността на водата. За най-впечатляващите проекти е предвиден награден фонд за реализиране на проектите.

За 11 поредна година образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ е отворена за българските училища и детски градини и дава възможност учители и родители да използват специално разработените занимателни, интересни и насочени към изграждане на здравословни навици у най-малките учебни материали. Уроците по програмата са одобрени от Министерството на образованието и науката и са предназначени за деца на възраст между 3 и 12 години, които лесно и по подходящ за тях начин да учат как да се хранят балансирано и здравословно, колко е важно активното ежедневие, какво е значението на водата, как да се грижат за домашните и бездомните животни, както и правилните начини да водиш устойчив начин на живот.

През 2018 година програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. През същата година стартира и първото издание на конкурса сред училищата, а година по-късно и сред детските градини, който оценява най-активните сред тях.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply