Елтън Джон избра сцена в Швеция за „финално прощално шоу“

Елтън Джон избра сцена в Швеция в събота вечер за „финално прощално шоу“, както сам го определи, с което слага край на световното си турне.

На фестивала в Гластънбъри миналия месец бе последният концерт във Великобритания от турнето на мегазвездата, с което той се оттегля от турнета. Последният концерт от глобалното му турне беше в събота в Теле2 Арена в Стокхолм.

Изпълнителят и автор на песни, който е на 76 години и е носител на пет награди „Грами“, обиколи света с маратона – турнето си Farewell Yellow Brick Road, започнало през 2018 г. То бе поставяно на пауза няколко пъти заради пандемията от новия коронавирус и след като самият Елтън Джон даде положителен тест за КОВИД-19.

Той е на сцена повече от 50 години, през които е бил на турнета с Били Джоуел, сътрудничил е на концерти с рапъра Еминем, американската кънтри певица Доли Партън и с актьора Тарън Еджъртън, който влезе в неговия образ в „Рокетмен“.

Последният концерт на Джон в Северна Америка бе в Лос Анджелис в края на миналата година и бе излъчван на живо от платформата Дисни Плюс. Световното турне на Елтън Джон е първото в света, отчело приходи от продажби на билети в размер на 900 милиона щатски долара, съобщи „Билборд“. Елтън Джон каза, че повече от шест милиона души са го гледали на живо в рамките на турнето.

Очаква се музикантът да продължи да работи и да създава музика, след като приключи колаборациите си с Дуа Липа, Стиви Уондър, Бритни Спиърс и Ед Шийран като част от „The Lockdown Sessions“ през 2022 г.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply