„Kamikaze: Малка свинска история“ на Константин Витков – Титис е поредното интригуващо предложение за любителите на поредицата

Касапница, лудница и дори пълна свинщина са малка част от думите, които описват същността на допълнителната история към Камикадзе” с главен герой в лицето на добре познатия ни Хироши

 

За пореден път се потапяме в дълбините на японската култура по един алтернативен и мигновено отличаващ се начин. Благодарение на неподправеното чувство за хумор на Титис, в „Kamikaze: Малка свинска история“ отново ще навестим лудницата, където пациентите са по-шарени и от кимоното на гейша, а животът – тотално различен от всичко, което сме виждали досега.

Пилотът Хироши, воден от своето чувство за правда и висши духовни ценности, устремено се захваща с непосилната задача да прочисти сектор 1 от всяка една несправедливост както самурайският му дълг повелява. А това, от своя страна, го вкарва в още по-странни и опасни ситуации, а насилието (касапницата, клането), както може би се досещате, е на максимална степен.

Авторът на завладяващото четиво Константин Витков-Титис е един от най-добрите и разпознаваеми попартисти в България, чието творчество достига дори до Америка. Титис завършва специалност „Анимационно кино и режисура“ в Нов български университет. През годините е работил с редица световноизвестни сценаристи и режисьори като концептуален художник и сторибордист на филмите R.I.P.D. 2: Rise of the Damned, Tremors: Shrieker Island, Automata, The Expendables, Conan the Barbarian, Ninja и други.

Титис е също режисьор на анимационни филми и видеоклипове. Неговата поредица Jack Eridon получава признанието както на критиците, така и на читателите. Титис разширява света на Jack, като част от него вече е и поредицата Kamikaze.

За рисунките в „Kamikaze: Малка свинска история“ Титис изцяло се е доверил на Джеймс Милър, чийто стил си пасва с тази вселена като суши с уасаби и я допълва по един стойностен и дълбоко визуален начин.

„Винаги съм се чудил какво е да присъстваш на раждането на произведение, което в бъдещето се превръща в исторически култ, но по негово време все още никой не подозира за това. Вече се чудя все по-малко. Препоръчвам ви да се сдобиете с тази книга, преди да е станала библиографска рядкост.“, отбелязва Иван Домузчиев (комикс художник, илюстратор, графичен дизайнер).

Нетипичната комиксова история е достъпна за българския читател на цена 23,00 лева.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply