Легендарната сага „Ерагон“ продължава с „Първородният“ от фентъзи сензацията Кристофър Паолини

Поредицата „Наследството“, продала над 40 милиона копия по цял свят, предстои да бъде адаптирана като сериал на „Дисни“

 

След като дълго отсъства от книжарниците у нас световният феномен „Ерагон“ на Кристофър Паолини заблестя в ново издание и завихри стари и нови почитатели на романа в епичната история на Драконовия ездач и неговия дракон Сапфира.

Продала над 40 милиона копия по цял свят и вдъхновила мащабна екранизация, поредицата „Наследството“, която Паолини започва да пише едва на 15 години, предстои още веднъж да бъде адаптирана за екран – този път като сериал на „Дисни“.

А междувременно българските читатели вече могат да открият в ново издание и втората част от легендарната сага – романа „Първородният“, в който борбата за съдбата на света продължава по-кървава и по-ожесточена от всякога!​

 „Скръбта на живите е песен за мъртвите.” 

Ерагон вече не е обикновеният тийнейджър, който някога пристъпи в дебрите на планините Гръбнака, без да знае, че животът му съвсем скоро ще се преобърне. Сега той е Сенкоубиеца – последният останал Драконов ездач, който се опълчи на Дурза и спаси Алагезия от смъртоносния поход на крал Галбаторикс.

Всички вярват, че именно той и неговият верен дракон Сапфира са ключът към мира. Но дори в момента на победата единственото, което Ерагон вижда е кръв, сеч, ужас, смърт, разруха и нищичко от славата и величието на победителите, възпети в песните.

На младия герой е отредено да поведе бунта и да се опълчи на Галбаторикс, който събира нова и по-силна армия. Но кой е той, че да го направи? Несигурен в собствените си умения, Ерагон вярва, че победата му над Сянката се дължи на чист късмет и на невероятната Сапфира.

Ето защо той решава да замине за страната на елфите Елесмера, където да завърши обучението си за Драконов ездач и да изучи тайните на фехтовката и магията. Но хаосът и предателството ще бъдат негови постоянни спътници в тази опасна задача.

Ще успее ли Ерагон да съхрани разсъдъка си в това море от болка и страдание? Ще има ли силата да поведе армиите на свободните народи в още една битка?

Мащабен и въздействащ, изпълнен с кървави битки, древни магии и пленителни описания на богатия и сложен свят, „Първородният“ надскача започнатата с „Ерагон“ епична сага за битката между Доброто и Злото. И още веднъж припомня, че ако има някаква чест във войната, то тя се проявява най-вече в това да защитаваш другите.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply