Известни исторически личности, които са запалени фенове на уиски

Уискито има вечна привлекателност, която често надхвърля различните поколения и култури, и не е изненада, че е завладяло сърцата на знаменитости от всички сфери на живота. От актьори и музиканти до писатели и политици, уискито е било обичан спътник на много легендарни фигури през цялата история.

Затова и специалистите от онлайн магазин Диди КО решиха да съберат някои от най-интересните популярни личности, които са показвали по някакъв начин любовта си към уиски.

Франк Синатра

Когато мислите за знаменитости, които обичат уискито, е трудно да не споменем Франк Синатра. Легендарният певец е страстен фен на алкохолната напитка. Предпочитаната му марка? Джак Даниелс. Всъщност той беше известен с това, че носи със себе си бутилка на бранда, където и да отиде. Любовта му към уискито се разпростира дори върху музиката му с песни като ”One for My Baby”, увековечаващи удоволствието от пиенето на уиски.

Уинстън Чърчил

Сър Уинстън Чърчил, известният британски министър-председател, е не само ключова фигура в историята, но и отдаден ценител на уискито. Любимата му марка е Джони Уокър, особено серията Black Label. Остроумните и често хумористични цитати на Чърчил за напитката са станали легендарни, като известната му реплика „Аз взех повече от алкохола, отколкото алкохолът взе от мен“.

Джони Кеш

Човекът в черно, Джони Кеш, беше не само музикална икона, но и почитател на бърбъна. Известно е, че обича уискито си както чисто, така и с лед. Любовта на Кеш към него достига дори до песните му с примери като ”One Piece at a Time“, позовавайки се на предпочитанията си към Джак Даниелс.

Марк Твен

Литературният гений Марк Твен, известен с произведения като „Приключенията на Хъкълбери Фин“ и „Приключенията на Том Сойер“, също е бил особено привлечен към уискито. Твен обичал бърбъна и остроумните му наблюдения върху алкохолната напитка и живота често намират място в писанията му. Веднъж той казва известната реплика: „Твърде много от всичко е лошо, но твърде много добро уиски едва стига“.

Хъмфри Богарт

Хъмфри Богарт, легендарният холивудски актьор, известен с емблематичните си роли във филми като „Казабланка“ и „Малтийският сокол“, бе не само легенда, но и всеизвестен любител на уискито. Често е виждан с чаша в ръка, което се превръща в символ на неговата груба и изтънчена личност. Неговият запомнящ се цитат „Проблемът със света е, че всеки изостава с няколко питиета“ е само един пример за остроумната му мъдрост, в която често са включени алкохолните напитки. Вечният стил на Богарт затвърждава статута му на холивудска икона и любима фигура сред уиски ентусиастите.

Ърнест Хемингуей

Ърнест Хемингуей, легендарният американски писател и автор на класики като „Старецът и морето“ и „Сбогом на оръжията“, се слави с добре документирана любов към уискито. Често е виждан да отпива уиски, особено докато пише в любимите си кафенета и барове. Хемингуей е известен с това, че се наслаждава на различни видове от алкохолната напитка, включително бърбън и скоч. Предпочитанията му към уискито отразява стила му на писане – смел, прям и изпълнен с характер. Наследството на Хемингуей както в литературния свят, така и в уиски културата е актуално и досега.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply