„Момченцето на моста“ е новият апокалиптичен роман от автора на бестселъра „Момичето с всички дарби“ М. Р. Кери

„Момченцето на моста“ е самостоятелен роман , развиващ се в ужасяващия свят на „Момичето с всички дарби“

 

Някога, в земя, белязана от ужас, живяло едно много умно момченце.

Хората решили, че то може да ги спаси, и отворили вратите, за да го изпратят в широкия свят.

Където живеели чудовищата.

Седем години след събитията от „Момичето с всички дарби“ ,голяма част населението се е превърнало в безмозъчни същества, известни като „гладните“. Малка група оцелели, състояща се от дванадесет учени и четирима войници, пътуват из Великобритания в бронирана машина, сухоземен левиатан наречен Роузи, търсейки признаци на живот и надежда в пустошта, надявайки се да успеят да създадат лекарство или ваксина, с които да спасят човечеството.

Сред тях е и Стивън Грийвс, петнадесетгодишно момче, което е аутист и изобретател. Освен това е обсебен от идеята да научи повече за „гладните“. Любопитството и състраданието на Стивън ще го накарат да направи откритие, което може да промени всичко – или да обрече всички.

„Странна и изненадващо човечна, „Момченцето на моста“ е вълнуваща и въздействаща история, която ще те накара да се запиташ какво означава да бъдеш човек.“

Лорън Бюкс

 

„Момченцето на моста“ е роман, който съчетава ужаси, научна фантастика и напрежение по вълнуващ и завладяващ начин. Освен това е роман, който повдига важни въпроси за човечеството, морала и оцеляването в пост-апокалиптичен свят.

„Исках да напиша история, която да изследва същите теми като „Момичето с всички дарби“ , но от различен ъгъл и с различни герои. Исках да покажа как хората се справят с екстремни ситуации, как намират смисъл и цел в свят, който изглежда безнадежден, и как се справят с етичните дилеми, произтичащи от изборите им.“

                                                                 М. Р. Кери


Майкъл Р. Кери е английски писател на бестселъри в жанровете комикс, научна фантастика и трилър. Кери е роден през 1959 г. в Ливърпул, Англия. Завършва с бакалавърска степен по английски език колежа „Сийн Питър“ в Оксфорд. След дипломирането си работи като учител в продължение на 15 години. Заедно с работата си пише сюжетни линии за комикси. Когато започва да получава редовно комисионни от DC Comics, той напуска работата си и се посвещава на писателската си кариера. Носител е на наградата Inkpot за работата си по комикси. „Момиченцето с всички дарби“ е най-известната му книга, която получава и филмова екранизация през 2016 г.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply