Мирослав Пенков пристига в България за Софийски международен литературен фестивал

Носителят на многобройни международни отличия ще представи новия си роман „Река в лабиринта“ на 8 декември, а модератор на разговора ще бъде писателят Захари Карабашлиев

 

Обичаният български писател и явление в родната литература Мирослав Пенков, който от години живее и твори в Америка, ще зарадва многобройните си почитатели у нас със среща на живо този декември по време на XI Софийски международен литературен фестивал.

По покана на издателство „Сиела“ и на Софийски международен литературен фестивал авторът на издадения в 11 страни сборник с разкази „На изток от Запада“, романа „Щъркелите и планината“, носител на престижни международни отличия като BBC International Short Story Award 2012 и професор по английски език в Университета на Северен Тексас ще представи най-новия си роман „Река в лабиринта“ пред родните читатели.

Събитието ще се състои на 8 декември 2023 г. от 18:30 ч. в Мраморното фоайе на Национален дворец на културата, където в мистериозните води на този майсторски литературен трилър ще се гмурнем заедно с писателя Захари Карабашлиев, който ще модерира разговора.

„Река в лабиринта“ ще излезе на пазара дни преди официалната си премиера, а сред страниците му читателите ще станат свидетели на високо литературно пиршество, което ще ни поведе по мъгливите дунавски брегове.

На границите между три държави смъртта протяга безликите си ръце от мътните води и размива разликите между добро и зло, а серия от ужасяващи престъпления ще постави под въпрос представите ни за всичко човешко.

Млада американка изчезва безследно след бурна нощ във видинска дискотека. Игуменът на един манастир насред Дунава е безмилостно убит. А три години по-рано дванадесет безименни момичета намират жесток край, сграбчени в смъртоносната хватка на дълбините на реката.

Оплетена в мрежа от лъжи и корупция, полицейската инспекторка Алла Каренина поема по тънката червена нишка, която свързва трите случая. Ще успее ли Каренина да намери изход от дяволския лабиринт, чийто мрак бавно я поглъща? В свят като този, в който смъртта е ловецът, нима за плячката има надежда?

Изгревът е далеч, а нощта е пропита с непрогледен мрак в пристрастяващия роман на Мирослав Пенков. Едновременно близка и лична за българския читател, но и написана с размаха на най-големите трилърови писатели по света, „Река в лабиринта“ още веднъж изтъква майсторството на един незаобиколим глас в родната литература.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply