На български излиза поредицата „Академия за еднорози“, вдъхновила едноименния №1 анимационен сериал на Netflix

В духа на обичаните „Уинкс Клуб“ и „Уич“, „Академия за еднорози“ е новият детски феномен, в който най-добрият ти приятел е еднорог

 

Новата сензация сред анимационните сериали на 2023 г. безспорно е продукцията на Netflix „Академия за еднорози“, която стартира през ноември и още в първата си седмица се превърна в №1 на детските предавания в 14 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, Великобритания и Германия.

Дни след премиерата на сериала на български език излизат и първите три книжки от вдъхновилата го едноименна детска поредица на Джули Сайкс   „Академия за еднорози: София и Дъга“, „Академия за еднорози: Скарлет и Жар” и  „Академия за еднорози: Ейва и Звезда“.

Допълнена с великолепни илюстрации от талантливата художничка Люси Труман, всяка книжка от поредицата разказва за приключенията на едно от децата в „Академия за еднорози“!

Готови ли сте за първия учебен ден на красивия Остров на еднорозите?

В „Академия за еднорози: София и Дъга“ малките читатели за пръв път ще пристъпят в коридорите на училището. Там учат както деца, така и еднорози – митични създания, които могат да говорят и да правят вълшебства. Всеки ученик в Академията има за задача да помогне на своя еднорог да намери уникалните си магически сили. А ако успее, детето и еднорогът ще бъдат завинаги свързани и заедно ще пазят Острова на еднорозите.

Още в първите си дни в училището обаче десетгодишната София и еднорога Дъга ще се изправят срещу страховита опасност. Защото нещо странно се случва със Сияйното езеро, от което вълшебните създания черпят своите сили.

„Академия за еднорози: Скарлет и Жар” ни запознава с още една ученичка в училището – безстрашната Скарлет, която често така се увлича в игри, че съвсем забравя за правилата. Нейният еднорог Жар тъкмо е открил своята огнена магия, когато Академията е застигната от бедствие. Двамата са точно това, от което Академията се нуждае. Но за да помогнат, те ще трябва със сигурност да нарушат някои правила…

„Академия за еднорози: Ейва и Звезда“ ще ни срещне и с Ейва, която има чувството, че не се справя толкова добре, колкото своите приятелки София и Скарлет. Не я бива много в четенето, а и еднорогът ѝ още не е открил магическата си сила. Но Ейва знае всичко за растенията и градинарството. И когато храната на еднорозите, която им дава магически сили, мистериозно започва да изчезва, Ейва и нейният еднорог Звезда са единствените, които могат да намерят още.

В духа на обичаните детски комикси, книги и анимационни сериали „Уинкс Клуб“ и „Уич“, „Академия за еднорози“ е поредица, подходяща за читатели между 5 и 9 години, в която децата ще станат част от магично училище, ще научат важни уроци и ще срещнат добри приятели. Защото вълшебните приключения са гарантирани, когато си ездач на еднорог.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply