Кои са най-продаваните книги на издателство „Сиела“ на Зимния панаир на книгата 2023? 

Безспорен любимец на читателските сърца беше най-новият роман на Захари Карабашлиев „Рана“

 

Юбилейното 50-то издание на Международния софийски панаир на книгата в НДК и тази година събра хиляди читатели, дошли да празнуват думите из пъстрите щандове на стотици издатели и да станат част от Международния литературен фестивал, който се проведе паралелно между 5 и 10 декември.

Традиционно един от най-посещаваните щандове беше този на издателство „Сиела“, където всеки ден читателите имаха възможността да се срещнат и да получат автографи от любими български писатели като: Захари Карабашлиев, Иво Сиромахов, Радослав Бимбалов, Яна Титова, Тодор Костадинов и Петър Кънчев.

И тази година се запази тенденцията българската литература да бъде най-предпочитана сред посетителите на панаира. Голямото си завръщане по време на Софийски международен литературен фестивал направи популярният български писател Мирослав Пенков, който представи новия си роман „Река в лабиринта“.

Безспорен любимец на читателските сърца на щанда на издателство „Сиела“ беше най-новият роман на Захари Карабашлиев „Рана“, който грабна и престижната награда „Златен лъв“ 2023 г. за най-добър издателски проект с най-голяма обществена значимост, учредена от Асоциация „Българска книга“.

Специално за панаира читателите имаха възможността да се сдобият и с първите бройки от редица дългоочаквани заглавия като „Да покориш себе си“ от Силвия Аздреева, „69 рецепти с история“ от шеф Илиан Кустев, „Закони за всеки ден“ от Робърт Грийн, „Светът във война 1939-1945“ от Макс Хейстингс и много други.

А ето как изглежда и топ 10 с най-продаваните заглавия на издателство „Сиела“:

  1. „Рана“от Захари Карабашлиев
  1. „Нашата Коледа 2“със съставител Захари Карабашлиев
  1. „Река в лабиринта“от Мирослав Пенков
  1. „Наполеон“отАлександър Стоянов
  1. „Едно драсване на перото“от Тери Пратчет
  1. „Коледна песен“от Чарлз Дикенсс илюстрациите на Лиса Айсату
  1. „Четвърто крило“от Ребека Ярос
  1. „100 книги, които трябва да прочетете“от Христо Блажев
  1. „Диада“от Яна Титова
  1. „Пленена“от Емили Макинтайър
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply