“Малките 5 кьошета” заблестяха с морски обитатели, цветове и светлини от водния свят

За трета поредна година емблематичното място изненадва с оригинална коледна украса с кауза за опазване на планетата и образователно-коледна програма за гости, съседи и граждани

 

Емблематичното кръстовище на “Малките 5 кьошета” вече три години изненадва съседи, граждани и гости на столицата с нестандартна коледна украса и смислено послание за опазването на природата. Официалното светване на украсата беше отпразнувана със светлини в цветовете на морското дъно и музикално изпълнение от терасата над ресторант „СлънцеЛуна“. С пожелание “Да се лее Коледа” и призив заедно да пазим водното богатство на планетата, кампанията ще отброява дните до Коледа и с образователни и творчески събития в програмата си.

Тази година темата на празничната градска инсталация е опазването на биоразнообразието във водния свят и пренася посетителите в дълбините на океана с главните си герои — голяма костенурка, октопод, китове и медузи. Всяка година празничната инсталация цели да комуникира резултатите на най-важните кампании за устойчиво развитие на Mastercard и Банка ДСК, като през 2021 главните герои на украсата бяха пчелите, а през 2022 — застрашените видове диви животни.

Вдъхновена от потайностите и обитателите на водния свят, коледната украса на “Малките 5” насочва вниманието към каузата за опазване на водното биоразнообразие и борбата със замърсяването и незаконните практики, които водят до значително намаляване на популацията на морски видове.

 

“Вече над 160 000 наши клиенти се включиха в програмата DSK Mastercard Wildlife Impact. С нея подпомагаме дейността за опазване на застрашени видове животни и техните местообитания в партньорство с най-голямата глобална консервационна организация — Conservation International. В България продължаваме темата за този мащабен проблем, създавайки нещо различно и красиво за града ни, като така целим да подарим едно запомнящо се преживяване за празниците, и едновременно с това да запалим повече хора за каузата ни. Вярваме, че такива инициативи впечатляват и ни помагат да ценим както средата, в която живеем, така и цялата планета, която е наш дом.” споделя Гергана Бендурска, директор “PR и комуникации” в Банка ДСК.

Съседите и малките бизнеси от кръстовището на “Малките 5” се включват в празничната кампания и тази година, домакинствайки различни събития от програмата. Всички активности целят да напомнят за важната роля на всеки човек в опазването на богатствата на планетата, нейните обитатели и ресурси. На 13 декември във вино бара Phine гостуват научните ентусиасти от RATIO с разговор на доцент д-р Тихомир Стефанов от Националния природонаучен музей за чудесата на морския свят. В последната неделя преди Коледа творческо ателие Woood кани всички малчугани на празнична работилница за коледни играчки, вдъхновена от морските обитатели, с вкусни лакомства от домакините СлънцеЛуна. Така творци, малки бизнеси, артисти и партньори отново се обединяват в терматична програма, за да напълнят с живот, коледен дух и смисъл „Малките 5 кьошета“.

Коледната украса с кауза се осъществява по идея на Imp-Act Аgency в партньорство с Mastercard и Банка ДСК, които през 2022 г. стартират в България програмата Wildlife Impact за защита на над 1 милион застрашени животински и растителни видове по света. Украсата става реалност благодарение на творческо ателие Woood, екип от дейци, художници и експерти, както и всички съседи, бизнеси и живущи в квартала. Aтелие Woood работи по различни креативни проекти в Грузия, Мароко, ЮАР и цяла Европа, като условие за приемане на поръчка и до днес е тя да е комплексна и да изисква брейнсторминг и креативност. Известни са с работата си за модния гигант Louis Vuitton, за които произвеждат различни фасадни и интериорни инсталации за магазините на марката в Париж, Токио, Лондон и други столици по света.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply