Силвия Аздреева представя своите пътешествия към върховете на 17 януари

Премиерата на впечатляващото издание „Да покориш себе си“ – вдъхновяващата история на Силвия Аздреева, която изкачи Еверест, Лхотце и смъртоносния К2

 

През юли 2023 г. Силвия Аздреева успя да накара България да се гордее, превръщайки се в първата българка, изкачила три осемхилядника; в първия българин, изкачил последователно Еверест и Лхотце; в първата българка на най-смъртоносния връх К2; и в първата българка на четвъртия по височина Лхотце.

Своята невероятна история за пътя на едно обикновено момиче до сбъдването на мечтата Силвия разказа в смайващата си автобиографична книга „Да покориш себе си“ в съавторство с журналиста Найден Тодоров.

Изданието спечели сърцата на хиляди читатели още с появата си в началото на декември, а в месеца на обещанията и новите начала този въздействащ разказ за възможностите на ума да постигне и невъзможното може да чуете и на живо по време на официалното представяне на книгата.

Запазете вечерта на 17 януари и заповядайте в столичния Sofia Live Club (пл. „България“ 1), където малко след 19:00 ч. самите Силвия Аздреева и Найден Тодоров ще ни извисят на над 8000 метра надморска височина, откъдето всички представи за човешките възможности изглеждат по коренно различен начин.

Заедно те ще направят посетителите на събитието част от вълнуващото пътешествие до Покрива на света и обратно, без да спестяват истината и за опасностите и изпитанията пред духа и тялото, на които е подложен всеки, устремил се към върха, но и за откриването на сили, когато вече си дал всичко от себе си и следващата крачка е непосилна. Но все пак я правиш.

Входът е свободен.

Написана с много душа и вдъхновение, „Да покориш себе си“ доказва, че с правилната мотивация, усилени тренировки и страст, която бушува в гърдите като буря, човешкият дух може да бъде непоклатим. И това важи както в планината, така и в живота на всеки човек, впуснал се в преследване на своята собствена мечта.

Браво, Силвия! Гордея се с теб! Ти постигна много. Но нали знаеш – винаги може повече! Спомняш ли си какво ти казах, когато изкачи Еверест? Да, ти стъпи на Покрива на света, но има още много да се учиш. Да, изкачи най-високия планински връх, но ти можеш повече! А каквото е валидно за планината, е валидно и за живота!“

– Из предговора на легендарния Нирмал Пурджа – Нимсдай

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply