трикове за Facebook Messenger

Meta въвежда нови ограничения за достъпа на подрастващите

Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите до определено съдържание във Facebook и Instagram, за да насърчи „безопасното и подходящо“ използване за тяхната възраст, съобщи „Гласът на Америка“.

Мярката се прилага за акаунти на тийнейджъри на възраст между 13 и 15 (18 в някои държави) години. Тази конфигурация също така ограничава достъпа на други потребители до списъка с „приятели“, следваните акаунти, както и възможността за коментиране на публикуваните съобщения.

Търсенето на специфични думи, като „самонараняване“, „самоубийство“, „хранителни разстройства“ или „булимия“, няма да даде никакви резултати за подрастващите. Вместо това на потребителя ще бъде показано съобщение за превенция, в което се предлага да се свърже със специалист, приятел или да се консултира със списък със съвети, които вероятно ще му помогнат, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на Meta и цитирано от Дарик.

В края на октомври 41 американски щата подадоха граждански иск срещу Meta, обвинявайки Facebook и Instagram, че увреждат „психическото и физическото здраве на подрастващите“.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply